Deze artiesten maken in 2023 een grote comeback

Blur

Wanneer een artiest of band voor het eerst sinds jaren weer optredens geeft, is dat gelijk nog meer reden om naar een optreden uit te kijken. Ook dit jaar vinden er een aantal grote comebacks plaats. Wij hebben de 5 leukste voor je verzameld.

Blur

Blur

Damon Albarn hebben we de afgelopen jaren gelukkig niet hoeven missen. Met Gorillaz stond hij onder meer op Lowlands en Down The Rabbit Hole Na een afwezigheid van bijna 7 jaar, wordt het wachten van Blur-fans beloond. In 2023 gaan ze eindelijk weer optreden. Het is de eerste tour sinds de tour voor het album The Magic Whip uit 2015. Tot nu toe is er nog geen teken dat er nieuwe muziek op komst is. Maar het feit dat er voor het eerst sinds 2016 weer optredens zullen zijn, is natuurlijk al een traktatie op zich. Blur staat onder meer op Primavera Sound en de Lokerse Feesten. In Nederland zijn ze te zien in de Ziggo Dome.

Paolo Nutini
Paolo Nutini, @Kamiel Scholten Fotografie

Paolo Nutini

Offcieel maakte Paolo Nutini vorig jaar al zijn comeback naar de podia. De kop is eraf, maar de grote tour komt er nog aan. Want dit jaar mag hij zijn laatste album Last Night in the Bittersweet ook op andere weides ten gehore brengen. Toen bleek dat al een groot succes, zijn optreden op TRNSMT werd heel goed ontvangen. Bezoekers van Down the Rabbit Hole en Rock Werchter kunnen zich alvast klaarmaken voor een fantastische show.

travis scott

Travis Scott

Travis Scott is een van de grootste namen binnen het hiphop-genre. Hij staat bekend om energieke optredens met gigantische moshpits en zijn authentieke door autotune kenmerkende liedjes. Hij heeft sinds 2019 – buiten twee kleine shows in Londen – geen optreden meer gedaan op Europese bodem. Dat komt deels door de ophef om zijn eigen festival Astroworld Fest, waarbij 10 mensen om het leven kwamen door verdrukking. Dit jaar staat hij op Rolling Loud Rotterdam als headliner. Daarnaast gaan er geruchten dat zijn nieuwe album Utopia niet meer lang op zich laat wachten.

Queens of the Stone Age

De band die dit jaar ook hun grote terugkeer maakt, is niemand minder dan Queens of the Stone Age. De band van Josh Homme staat als onderdeel van hun wereldtour op verschillende grote festivals, zoals Pinkpop en Rock Werchter. Dat is nog niet alles: QOTSA brengt voor het eerst in 5 jaar tijd een nieuw album uit. Op de website stond al kort de naam van het album: In Times New Roman. Het is nog niet bekend wanneer dit album uitkomt. Wel komt er deze week een single. De eerste verhalen beloven al veel goeds: Billy Gibbons van ZZ Top bevestigde in 2019 al in een interview dat zowel hij als Dave Grohl mee hebben gedaan aan de opnamesessies.

John Coffey

John Coffey

We kennen John Coffey natuurlijk allemaal van het legendarische moment op Pinkpop 2015. Op handen gedragen door het publiek, ving zanger David Achter de Molen een biertje wat iemand naar hem gooide. Maar de voornaamste reden dat de naam John Coffey positieve herinneringen oproept, is natuurlijk de muziek. Het album The Great News ontving lovende recensies. Helaas ging de band even later uit elkaar. Gelukkig is er dit jaar echt great news: ze zijn terug! Er zijn al meerdere singles uitgebracht en in de komende maanden zijn ze onder meer te zien op de Zwarte Cross en Dauwpop.