Parel op de Dauwpop 2023 poster: Prins S. en de Geit

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

De headliners zijn de blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Parels op de poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van een aantal video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Prins S. en de Geit op Dauwpop 2023!

Prins S. en de Geit staat dit jaar niet alleen op Dauwpop 2023, maar gaat bijna alle bekende Nederlandse festivalweides af. Zo staan bijvoorbeeld Vestrock, Pinkpop, Zwarte Cross, Hullaballoo en Appelpop ook op het tourschema. Een heerlijk rijtje met festivals heeft de act opgebouwd. Maar wie is Prins S. en de Geit eigenlijk?

Wie: Prins S. en de Geit
Wanneer: zaterdag 3 juni, 20:30 – 21:30
Waar: Dauwpop, King King
Wat: Poëtische raps op rauwe electrobeats

De eerste single: ‘Nacht’

De vriendschap tussen Scott Beekhuizen (frontman) en Marne Miesen (producer, componist) vindt zijn oorsprong in de wandelgangen van een Haags appartementencomplex waar ze beide wonen. Bij het horen van een demo die Beekhuizen heeft gemaakt, is Miesen onmiddellijk geïntrigeerd en gaat aan de slag met de tekst en muziek. Jeugdvriend, electro-kenner én sound engineer Daniel Ortgiess weet het geheel tot een perfecte mix te brengen. Een perfect drietal dat gemaakt is om zalen en weides te entertainen.

Debuutsingle ‘Nacht’ komt uit op 7 mei 2021. Een track waar je u tegen zegt, want de rake teksten passen enorm bij hoe iedereen zich tijdens de pandemie voelt. Iedereen wil weer uitgaan, waardoor dit anthem als geroepen komt. “De nacht is van ons allen, we zijn één groot collectief”. De poëtische teksten worden ondersteund door een diepe elektrobeat. Klaar voor de nacht.

Keiblij in de rij (van de X-Ray)

‘Kinderboerderij (Keiblij)’ is de tweede single van de groep en volgt snel op het debuut. Covid heerst nog altijd, waardoor de Haagse band niet kan optreden. Hierdoor hebben ze genoeg tijd om aan een album te werken. Deze track breekt door op de radiozenders en wordt door steeds meer mensen gestreamd.

In de festivalzomer van 2022 kom je Prins S. en de Geit al op veel grote festivals tegen. Zo gaat iedereen op de King King stage op Dauwpop helemaal los op ‘Kinderboerderij (Keiblij)’. Het maakt eigenlijk niet uit of je al eerder van hem hebt gehoord, de opzwepende muziek zorgt ervoor dat iedereen meedoet. Op Lowlands is de X-Ray al veel te klein voor het collectief. Iedereen wil erbij zijn.

Rood Staan Hard Gaan

Op 25 november 2022 presenteert Prins S. en de Geit hun langverwachte album. Bij De Song van het Jaar zetten ze de zaal in vuur en vlam. Het album Rood Staan Hard Gaan zet alle eerder uitgebrachte singles in een nieuw perspectief. Daarmee ronden ze de eerste deel van hun sprookje grandioos af.

Natuurlijk staan de eerder uitgebrachte singles ‘Nacht’, ‘Kun Je Niet Maken’ en ‘Kladblok’ ook op het album. Maar met de toevoeging van’Rood Staan Hard Gaan’ en ‘Als Punk Geen Muziek Is’ is het een mooie verzameling geworden. Die laatste heeft het geluid van trance artiest Ferry Corstens ‘Punk’ nagemaakt. Ze zitten bij hetzelfde label en vinden het een vette ‘samenwerking’.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2023

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 2-3 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.