Advertisement

5x waarom we ontzettend uitkijken naar Down The Rabbit Hole 2023

Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Nog een paar dagen voordat het feest losbarst op Down The Rabbit Hole 2023. Voor de achtste keer zijn de Groene Heuvels het toneel voor een weekend vol ontzettend hard genieten. Natuurlijk van de artiesten, maar ook van het bijzondere terrein, de fantastische mensen én een verrassende Italiaanse twist.

Vorig jaar bestempelden we DTRH al als misschien wel het beste festival van Nederland. En jullie gaven het de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Sfeer’. Niet onlogisch dus dat we ontzettend uitkijken naar dit weekend en de grote terugkeer naar de Groene Heuvels. Om de volgende vijf redenen kunnen we absoluut niet wachten op Down The Rabbit Hole 2023.

Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Opwarmen op z’n Italiaans

Diehard rabbits weten dat de donderdag de meest onderschatte avond is van Down The Rabbit Hole. Het terrein is nog niet echt open en er spelen ook nog geen artiesten, maar niks is lekkerder dan vanuit je campingstoeltje voor je net opgezette tent het weekend in te luiden. Nu kun je nog even een goed gesprek voeren met die ene vriend die je alleen jaarlijks in de Groene Heuvels ziet, zometeen ben je iedereen volledig kwijt in de festivaldrukte.

Om deze relaxte donderdagavond op toepasselijke wijze door te komen is er dit jaar Piazza Moretti. Het welbekende Italiaanse biermerk (overigens gewoon onderdeel van Heineken) serveert daar naast koud pils ook pizza en pasta. Bemachtig een plekje aan de lange tafels en geniet van deze vrije avond.

Het prachtige DTRH-terrein verkennen

Behalve het Piazza Moretti is er dit jaar weinig verandering aan het DTRH-terrein. Na de vele aanpassingen van vorig jaar is dat ook niet meer dan logisch. Zo keert het Bermuda-deel terug naast de festivalpoort met bijzondere kunstwerken, talkshows en zelfs een workshop van Extinction Rebellion. Ook vind je hier de ‘dag- en nachtclub’ REX, waar je kunt losgaan op de beats van Elias Mazian, Tammo Hesselink en vele anderen.

Net als Bermuda viert ook The Bizarre z’n tweede DTRH. Deze openluchtclub is zelfs extra uitgebreid zodat nog meer mensen mee kunnen op “all-inclusive wereldreis langs baile funk, amapiano en bubbling tot house, dancehall, hiphop en afrotech.” En wie juist meer ziet in moshen en stampen op de beste punk, garage en alternative kan zich weer opmaken voor een duik in The Swamp. Slapen doen we later wel.

Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

De idyllische sunset slots

Niks is er mooier dan de zon zien ondergaan in het heerlijke meertje van de Groene Heuvels. Bovendien gaat dit fantastische uitzicht meestal gepaard met de sub-headliner op het Hotot-hoofdpodium. Zie daar: het sunset slot. Dit jaar is de eer op vrijdag aan The Whitest Boy Alive en op zaterdag aan IDLES. Als vroege afsluiter van de zondag kan headliner Paolo Nutini bovendien ook op een gouden gloed rekenen. Als het weer meezit tenminste…

Bar-dancing met Klaproos

Volledig nieuw op Down The Rabbit Hole 2023 is het bar-dancing-restaurant van Klaproos. Het Amsterdamse pop-up restaurant serveert in Beuningen een speciaal Italiaans menu met goede wijnen, cocktails én muziek. Reserveringen waren bijzonder snel vol, maar er worden nog een paar tafels achter de hand gehouden voor inloop.

De Festileaks community meet-up

Zoals elk jaar is Festileaks ook weer in groten getale te vinden op Down The Rabbit Hole. En dat vieren we graag met jou. Of je nou een actieve forum bijdrager bent, af en toe onze stories bekijkt of benieuwd bent welke koppies elke dag al die artikelen schrijven: iedereen die Festileaks een warm hart toedraagt is meer dan welkom bij de meet-up. Zaterdagavond om 19:30 uur verzamelen we bij de linkerbar tegenover de Hotot. Tot dan!

Mis niks van DTRH 2023

Festileaks doet uitgebreid verslag van Down The Rabbit Hole 2023. De hele week warmen we je op voor het festival in Beuningen met voorbeschouwingen. Tijdens het weekend lees je reviews van de grootste acts, delen we de hoogtepunten per dag en brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vanaf het terrein. Natuurlijk kun je ook weer stemmen op het Festivalrapport, maken we de publiekstop 25 bekend en luister je een speciale episode van de Festivalpodcast.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.