Best Kept Secret-headliner Aphex Twin voor beginners

Zondag is het zover, Aphex Twin sluit Best Kept Secret 2023 af. Het is een zeer exclusieve boeking en deze ietwat mysterieuze artiest staat al jaren niet meer op de planken in Nederland. Wat kunnen de festivalgangers verwachten van zijn show? Dat is lastig te voorspellen, maar we proberen het toch!

Het begin van Aphex Twin

Richard D. James is geboren op 18 augustus 1971 in Ierland. Als kind experimenteerde hij met de snaren en hamers van de gezinspiano. Op 12-jarige leeftijd begint hij met het produceren van muziek. Het doorbraakmoment van de dj vindt plaats in 1991 met de release van zijn debuutalbum Selected Ambient Works 85-92. Dit album werd meteen erkend als een mijlpaal binnen de elektronische muziekwereld. Hiermee vestigde hij zijn reputatie als innovatieve producer.

Aphex Twin’s muziek kenmerkt zich door complexe ritmes, gelaagde melodieën en een harmonieuze mix van organische en elektronische geluiden. Daarmee inspireert de dj ook talloze andere artiesten.

Niet in één genre te vangen

Aphex Twin’s muzikale stijl is moeilijk in een specifiek genre te categoriseren. Hij is altijd op zoek naar nieuwe geluiden en experimenteert voortdurend met verschillende muzikale technieken. Zijn oeuvre omvat ambient, IDM (Intelligent Dance Music), acid, techno en zelfs drill ’n bass. Hij staat bekend om zijn complexe en gelaagde composities, waarbij hij geluiden manipuleert en vervormt op een manier die nog niet eerder is gehoord. Dat belooft dus een bijzondere zondagavond te worden op Best Kept Secret 2023.

Gehuld in mysterie

Naast zijn opmerkelijke muzikale bijdragen staat Aphex Twin ook bekend om het creëren van een aura van mysterie en geheimzinnigheid rondom zijn persoon. Hij heeft verschillende pseudoniemen gebruikt, zoals AFX, Polygon Window en Caustic Window, waarmee hij onder verschillende namen muziek uitbracht. Hij communiceert vaak met zijn fans via cryptische boodschappen en stopt zelfs verborgen boodschappen in zijn albumhoezen.

Livereputatie

Daarnaast is Aphex Twin ook pionier op het gebied van live optredens. Zijn shows worden gekenmerkt door innovatieve, soms ook doodenge, visuals en indrukwekkende lichtinstallaties. Daarnaast zul je weinig van zijn eigen uitgebrachte muziek horen. De dj maakt er een sport van om zo min mogelijk herkenbare liedjes in zijn livesets te verwerken. Daarnaast gaat het muzikaal ook vaak alle kanten op – zoals we van hem gewend zijn. Zijn live-optredens zijn legendarisch en hebben hem een trouwe aanhang van fans over de hele wereld opgeleverd. Gaat de show op Best Kept Secret 2023 de dj nog meer fans geven?

Wil je meer weten over Aphex Twin? Ook in de Festivalpodcast vertellen we over zijn muziek.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.