Pinkpop 2023 van start: Madoux trapt af, ADF Samski zegt af en Frenna opent het hoofdpodium

pinkpop 2023 start
Photo credit: Buro Pinkpop

De poorten van Pinkpop 2023 zijn nu een paar uurtjes geopend en er valt al meer dan genoeg te beleven. Het eerste Pinkpopbiertje is gedronken en de waterzakken worden gevuld. Ook Madoux en Frenna zijn de revue al gepasseerd. ADF Samski kan helaas niet optreden in Limburg.

Het begin van het festival in Landgraaf krijgt meteen met slecht nieuws te maken. ADF Samski redt het helaas niet om op tijd op het terrein te geraken. Zijn optreden op Stage 4 om 2 uur gaat daarom helaas niet door.

Tropische temperaturen

Je zult het nog wel tien keer horen vandaag, maar: het is warm op Pinkpop 2023. Zo nu en dan zorgt een licht briesje voor wat verkoeling, maar verder is het smeren, hydrateren, en nog meer smeren. Gelukkig lopen voldoende vrijwilligers rond die je daarmee kunnen helpen. Zoals gebruikelijk op Pinkpop kun je gratis water krijgen op verschillende punten en kun je je eigen waterzak vullen. Dit jaar mogen ook flesjes tot 500 ml het terrein op, zodat iedereen voldoende vocht binnenkrijgt.

pinkpop 2023 start
Madoux op Pinkpop 2023. Photo credit: Buro Pinkpop.

Madoux trapt het muzikale programma af

Een uur nadat de poorten zijn geopend, begint het eerste optreden van de Limburgse Lotte Slangen en haar band, beter bekend als Madoux. Vorig jaar won de zangeres de popprijs en daarom mag zij dit jaar Pinkpop 2023 openen. Daar geniet ze met volle teugen van. Ondanks het vroege tijdstip is er al meer dan voldoende publiek aanwezig, al schuilt een deel misschien ook voor de brandende zon. Als Slangen en co. dan ook nog een nummer van Fleetwood Mac inzet, is de tent helemaal mee. We krijgen spontaan een flashback naar 2019. Madoux geniet en trakteert de Pinkpopgangers op een heerlijk begin van de dag.

pinkpop 2023 start
Photo credit: Buro Pinkpop

Het is al lekker druk bij Amnesty International

Zoals elk jaar kun je bij de stand van Amnesty International het Pinkpop-hoedje kopen. Voor 5 munten heb je niet alleen een speciale editie te pakken, maar is je koppie het hele weekend ook beschermd tegen de zon. Het is dan ook al vroeg op de vrijdag gezellig druk bij de kraam.

Frenna DeLuxe en Lil Kleine op Pinkpop 2023. Photo credit: Buro Pinkpop

Frenna neemt Lil Kleine mee op het podium

Daarnaast heeft ook Frenna een belangrijke taak gekregen: hij opent het hoofdpodium in Landgraaf. Dat gaat gepaard met een hoop toeters en bellen. Eigenlijk komen alle clichés wel een keer langs. Confetti, vuur, ‘laat je horen’, je kent ze wel. Ook doet de linkerkant natuurlijk altijd beter mee dan de andere, rechterkant. In een hoopvolle poging om het optreden nog te redden, verschijnt opeens Lil Kleine op de stage.

Samen vertolken ze enkele nummers zoals ‘Verleden Tijd’ (beter bekend van Abel ) en ‘Investeren In De Liefde’. Frenna vraagt of er nog ruimte is voor een nummer; dat is er uiteraard, dus komt ‘Drank & Drugs’ ook nog even langs. Tsja, hoe vaak hij ons ook vraagt om op en neer te springen, dit optreden komt helaas toch echt niet van de grond.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.