Dit zijn de must sees van Heineken Balaton Sound 2023

Photo: Festival Travel

Het Hongaarse Heineken Balaton Sound staat bekend als de perfecte festivalvakantie dankzij het prachtige Balatonmeer dat het festivalterrein omarmt. Hierbovenop hebben de bezoekers ook zeker niets te klagen wanneer ze een blik werpen op de line-up. Het festival weet jaar op jaar de grootgewichten binnen de EDM-scene, zoals Hardwell, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike te strikken. Maar naast de grote namen staan er ook heel veel andere dj’s en acts die je absoluut moet leren kennen. Keuzestress? Dan hebben we hier wat tips voor je die het kiezen hopelijk ietsje makkelijker maken.

Duik in de wat onbekende wateren

De grote namen zijn er weer bij dit jaar. Maar… naast de grote gevestigde dj’s is de main ook rijk aan ander draaitalent. Zo schitteren Kungs en de 22 jarige Justus bijvoorbeeld ook op de main. Ook verzorgt de Brit Riton een set op de afterparty waarbij die naast zijn bekende nummers als ‘Friday’ de lekkerste UK house draait.

Wegdromen tot de zon opkomt

De B stage gehost door Hongaarse festivalorganisator B My Lake is de stage voor de fijnproevers. Onder het genot van een vette aankleding, een bak aan lasers en geweldig geluid luister je hier naar de beste techno, house, minimal en tech-house. Charlotte De Witte en Carl Cox worden afgewisseld met acts als Gioli & Assia, bekend van hun klappende Youtube-sets, en Fred Lenix die zijn muziek altijd weet te fuseren met een goede dosis duisternis en grimmigheid.

Photo: Festival Travel

Ook Q-dance komt naar Heineken Balaton Sound

Dit jaar heeft Heineken Balaton Sound de Fusion stage in het leven geroepen. Elke dag neemt een andere host deze stage over waarbij ze een eigen unieke line-up meebrengen. Zo neemt ‘Q-dance’ op de zaterdag de stage over om de hardere stijlen naar het Balatonmeer te brengen. En ook Claptone verzorgt met zijn eigen ‘The Masquerade’ een dag waarbij die een aantal getalenteerde vrienden meeneemt. Op de tweede festivaldag vind je de ‘Next Level’ hosting terug waar onder andere future-house legende Tchami en drum and bass grootheid Dimension een setje verzorgen.

Balaton Sound
Photo: Bodorkós Máté

Een stukje Belgie aan het Balatonmeer

Heineken Balaton Sound is door de diverse line-up populair onder een internationaal publiek. Ook onder Belgische festivalgangers valt het festival maar al te goed in de smaak Het is zelfs zo populair dat het festival één van haar stages aan de oever van het Balatonmeer heeft bekroond tot de Belgian stage. Dit podium is de thuisbasis voor opkomend Belgisch draaitalent met setjes van onder andere Alles Kapot en Mattic.

Niet getreurd Nederlandse festivalfans, er is ook aan jullie gedacht. Zo verzorgen de Nederlandse Tinlicker en Satori unieke live-sets. Perfect voor als je toe bent aan wat afwisseling na het dansen bij één van de andere vele acts afkomstig van oranje bodem.

Overtuigd?

Zie jij jezelf al aan het Balatonmeer feesten eind deze maand? Wees er dan snel bij! Dit is namelijk de laatste week om je tickets voor de beste prijs te bemachtigen. Daarna betaal je dezelfde prijs als aan de deur.

Balaton Sound Logo

Balaton Sound 2024

Locatie
Hongarije
Zamárdi, Hongarije
Datum 26-29 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen