Waarom Balaton Sound de perfecte feestvakantie is voor jouw festivalsquad

Balaton Sound Fireworks
Bron: Festival Travel

Deze zomer wordt het Balatonmeer in Hongarije weer omgetoverd tot een van de tofste festivallocaties ter wereld. Van 28 juni tot en met 1 juli kun je er de grootste namen in de EDM, house en techno aanschouwen. Mocht je nu nog niet overtuigd zijn, dan vertellen wij je waarom Balaton Sound de perfecte festivalvakantie is voor jouw festivalsquad.

En alvast een extra tip: mocht je na het lezen van dit stuk niet kunnen wachten op een bezoek aan Balaton, dan loont het snel je tickets te halen. Die zijn nu met 219 euro voor de volle vier dagen nog prima aan de prijs, maar worden 23 februari om 20:00 uur verhoogd.

Balaton sound sunset
Bron: Festival.Travel

1. Het prachtige Balatonmeer

De naam van Balaton Sound verklapt het natuurlijk al een beetje. Het festival vindt plaats aan het Balatonmeer in Hongarije, het grootste zoetwatermeer van Europa. Het strand van het kleine dorpje Zamárdi wordt dit weekend omgetoverd tot een groots festivalwalhalla waar je je ieder moment van de dag kunt vermaken. Je kan er naar hartelust zwemmen, varen, suppen, feesten en van de zonsondergang genieten. En dat allemaal onder het genot van de tropische temperaturen die je in Hongarije kunt verwachten in juli. Vergeet die zonnebrand niet!

2. Dansen voor iedereen

Liefhebbers van elektronische muziek kunnen hun hart ophalen bij de line-up van Balaton Sound. Voor fans van EDM en trance staan onder meer Armin van Buuren, Tiësto en Dimitri Vegas & Like Mike op de poster. Ook technofans kunnen op het festival terecht. Charlotte De Witte, Carl Cox en Adam Beyer staan er op de planken. Verder wordt de Fusion Stage dit jaar gehost door 4 verschillende hosts die iedere dag wisselen, waaronder Q-Dance voor een rammende portie hardstyle. Kortom, wie van dansen houdt komt op Balaton Sound gegarandeerd aan zijn/haar/hun muzikale trekken.

Photo: Rockstar Photographers

3. Move over, Salou

Balaton Sound vindt plaats van 28 juni tot en met 1 juli. Je kunt dus alle stress van het afgelopen schooljaar direct van je af schudden. Gaan jouw vrienden allemaal op vakantie naar Lloret de Mar en Albufeira, maar heb jij meer zin in een festivalvakantie? Dan is Balaton Sound het perfecte alternatief.

Los van de absolute topnamen op muzikaal gebied die je meepakt, kun je met elkaar ook gewoon op het strand hangen of shoppen bij één van de vele boutiques. Er zijn bovendien ruime gelegenheden tot samen sporten en er worden tal van activiteiten georganiseerd op en rondom het festival. Vervelen hoeft dus nooit, uit je dak te gaan wel!

Balaton Sound
Photo: Bodorkós Máté

4. De gunstige prijzen

Een niet onbelangrijk onderdeel van je festivalvakantie is natuurlijk de prijs. Het leven is al duur genoeg. Ook qua prijzen is Balaton Sound een ideaal festival. Zo kost een kaartje voor 4 dagen op dit moment maar €219,-. Daarnaast is de bierprijs in Hongarije erg gunstig. Je betaalt omgerekend zo’n €3,- voor een halve liter Dreherbier. Prima te doen dus! Los van de prijzen, is er ook nog eens ontzettend veel lekkers te eten: check onze food-tips op Balaton Sound.

balaton sound
Bron: Festival.Travel

5. Makkelijk te bereiken

Hongarije klinkt misschien ver weg, maar dat valt reuze mee. Er zijn super veel opties om naar Balaton Sound te reizen. Zo kun je vliegen naar Boedapest en kun je vanaf dat vliegveld een directe bustransfer nemen. Vanuit België gaat zelfs een Balaton Sound Bus. Deze heeft meerdere opstapplaatsen in België en rijdt direct naar het festival toe. Deze bus kun je boeken bij Festival Travel. Alles werkt op dit festival zelfs zo gesmeerd, dat Balaton Sound in 2018 de Festileaks Festival Award voor Beste Logistiek won.

Foto: Széchenyi badhuis, Boedapest

6. Combineren met een citytrip

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, ligt op maar 115 km afstand van Balaton Sound. Je kunt tijdens, voorafgaand of na het festival dus ook een paar dagen in de stad vertoeven. Een plek die zich perfect leent voor een stedentrip. Zo kun je badhuizen, ruin bars en alle andere bezienswaardigheden bezoeken.

Op zoek naar meer info over Balaton Sound? Check de officiële festival website, onze hoogtepunten van 2022 of het Festivalrapport van Balaton Sound 2018.

Heineken Balaton Sound Logo

Heineken Balaton Sound 2024

Locatie
Hongarije
Zamárdi, Hongarije
Datum 3-6 juli 2024
Tickets Kopen