Niall Horan op Pinkpop 2023: wat kunnen we verwachten?

De vrijdag van Pinkpop 2023 is er eentje om in te kaderen. Zo staat ook de Ierse songwriter Niall Horan op die dag op het podium. Sinds het uit elkaar gaan van One Direction heeft zijn solocarrière een flinke vlucht genomen. Wat kunnen we van zijn show in Landgraaf verwachten?

Niall Horan werd ooit wereldberoemd met One Direction. Daarmee steelt hij de harten van vele fans. Die populariteit heeft hij nog steeds; er staan maar liefst drie bezoekjes aan Nederland op de planning voor de komende tijd, waarvan één op Pinkpop 2023. De zanger verkoopt zelfs tweemaal de Ziggo Dome uit in vijftien minuten. 

De headlinerstatus is echter nog niet voor hem weggelegd. Al om vijf uur ‘s middags spot je hem op de South Stage.  Voor de beeldvorming van de lezer: dat is op hetzelfde tijdstip als Nova Twins, die in de Melkweg geprogrammeerd staan. Hoe zal hij op de late middag tot zijn recht komen op het Pinkpoppodium? En zou hij al een tipje van de sluier oplichten voor zijn Ziggo Dome shows?

Aansluiting bij de headliner

Op vrijdag 16 juni staan onder andere The War on Drugs, Editors en headliner P!nk op het programma. De vrijdag van Pinkpop 2023 is mede door die artiesten er nu al eentje voor in de boeken. Maar in tegenstelling tot die eerste twee acts maakt Niall muziek die erg goed aansluit bij de muziek van P!nk. Waarschijnlijk zal voor veel fans de combinatie van die twee acts genoeg reden zijn geweest tot het kopen van een dagkaart. We verwachten dan ook een waar meezingspektakel bij Niall zijn show.

One Direction-nummers

We zijn nog maar net klaar met het terugvinden van veertjes van boa’s na de shows van Harry Styles op zo’n beetje elk station in Nederland. Tijdens de show van Harry komt er altijd minimaal één nummer van zijn voormalige band voorbij: ‘What Makes You Beautiful’. Kunnen we hetzelfde verwachten bij Niall Horan op Pinkpop 2023 of moeten we het stellen zonder One Direction-nummers?

Als we kijken naar setlists van z’n eerdere shows hoeven we ons geen zorgen te maken. Want hoewel Niall al even bezig is om solo aan de weg te timmeren, en dat met verve doet, zal één nummer op net wat harder meezingen kunnen rekenen. Ons advies is om de keel goed te smeren om ‘Story of My Life’ uit volle borst mee te kunnen zingen.

Eigen hits

Over meezingmomenten gesproken, Niall Horan heeft ondertussen ook een behoorlijk repertoire. De Ier staat dan ook zeker niet op de affiche enkel vanwege zijn verleden bij One Direction. ‘Slow Hands’ en ‘This Town’ van zijn debuutplaat zijn hits met meer dan 500 miljoen streams op Spotify. De laatste van die twee staat zelfs al een aantal edities in de Top2000 en behaalde vorige editie haar hoogste notering. De kans is dus groot dat iedereen op de weide dit nummer al eens heeft gehoord. En ken je het nummer nog niet? Dan kom je er tijdens het optreden zeker achter wanneer het op veel bijval van het publiek kan rekenen.

Nieuwe muziek

Ik hoor je al denken: “zijn er dan ook momenten die niét luidkeels worden meegezongen?”. Nou het antwoord daarop is waarschijnlijk ‘ja’. Want het popicoon heeft niet stilgezeten en zal op Pinkpop ongetwijfeld nieuwe muziek laten horen. Zijn derde album The Show komt namelijk uit precies één week voordat Niall Horan op Pinkpop 2023 staat. Dat dit werk waarschijnlijk niet zal onderdoen voor eerder werk bewijst de single ‘Heaven’ die al een paar maanden is. Wij kunnen alvast niet wachten om te kijken hoe de nieuwe nummers het live doen.

Pinkpop 2023

Alleen al deze vijf artiesten bieden de festivalgangers op Pinkpop een breed scala aan genres en unieke optredens. Of je nu gaat voor de grote jongens of liever minder bekend talent ontdekt, het programma biedt dit jaar weer een hoop interessante namen aan. Er zijn nog veel meer parels te ontdekken in Landgraaf. Hou zeker Festileaks in de gaten tijdens het Pinkpop weekend voor live verslag en de community meet-up!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Kendrick Lamar naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Lana Del Rey.

Meer van Ruben