Startersgids: tips voor jouw eerste bezoek aan Pinkpop

Pinkpop stage
Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

Deze week is het zover: Pinkpop 2023! Komend weekend reizen we af naar het zonnige zuiden. Wordt dit jouw vuurdoop? Wij geven je handige tips voor je eerste bezoek aan Pinkpop.

Het wordt weer goed vertoeven in het Limburgse Landgraaf. Dit jaar staan onder andere P!nk, Robbie Williams, Red Hot Chili Peppers en Queens of the Stone Age op het Pinkpopprogramma. Ga jij voor het eerst naar dit mooie festival? Wees dan voorbereid met de Festileaks Startersgids (met tips van ervaringsdeskundigen!).

Photo: Boy Janissen / Festileaks

Campings

Pinkpop heeft drie reguliere campings: A, B en C. A ligt pal naast het terrein, naar B is het ongeveer een kwartier lopen en naar C wel bijna een halfuur. Met een weekendticket krijg je toegang tot de campings, met een (of meerdere) dagticket(s) niet. Ook is er een Glampink, hier moet je echter wel een apart ticket voor kopen.

Tip van de redactie: het is iets verder lopen van het terrein dan naar A, maar op camping B zijn de leukste afters! Ook zijn er op donderdag- of vrijdagochtend meestal niet zo’n drukke rijen om binnen te komen als op A. Wil je liever rust ’s nachts? Kies dan voor camping C, hier is geen nachtprogramma.

Photo: Dennis van der Bruggen / Festileaks

Lokale specialiteiten

Op Pinkpop 2023 vind je op veel plekken langs het terrein eettentjes met pasta, hamburgers en het befaamde Pinkpopfrietje. Wil je liever iets culinairders? Bezoek de Kalm Aan Laan (die overigens dit jaar omgedoopt is tot de Kalm Aan Baan). Hier vind je plenty foodtrucks om je trek te stillen.

Benieuwd naar een typisch Limburgse specialiteit? Ga voor het frietje zuurvlees. Bonuspunten als je hem in het Limburgs bestelt: vraag naar het ”zoervleisj”!

Photo: Monique Biermans / Festileaks

Schaduw

Het festivalterrein is een open vlakte, zonder bijvoorbeeld bomen of bos. Hou er daarom rekening mee dat er buiten enkele schaduwdoeken weinig plekken zijn om te schuilen voor de zon. Neem een waterzak mee om te vullen bij het WML-waterpunt. En, zoals oud-festivaldirecteur Jan Smeets jarenlang zei: goed smeren!

Tip: bij de Amnesty-stand kan je het beroemde roze Pinkpophoedje kopen, met elk jaar een ander dessin. Zo verbrand je je hoofd of oren niet én heb je een prachtig collector’s item.

Pinkpop stage
Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

Neem een kleedje mee

Tijdens de vorige editie heeft het terrein grote veranderingen ondergaan. Pinkpop heeft vier podia, waarbij het hoofdpodium en tweede podium naar elkaar toe gedraaid staan. Ideaal, als er een act op de main is afgelopen hoef je je alleen maar om te draaien en de volgende act begint al op de North stage.

Tip: veel festivalgangers op Pinkpop nemen een kleedje mee naar het terrein. Leg hem neer in het midden van het veld als je lekker wil zitten. Hoef je je bij het wisselen van de acts alleen maar om te draaien!

Pinkpop sfeer
Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

Eerste bezoek aan Pinkpop 2023? Geniet!

Op het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld – ja echt – is de formule simpel: drie enorme headliners, aangevuld met een divers dagprogramma. Buiten de nieuwe silent disco is er geen groot randprogramma. Het draait op Pinkpop echt om de kwaliteit van de muziek. Hierdoor weet je wel wat je kan verwachten en voelt het als vertrouwd thuiskomen. Zoals ze in Limburg zeggen: veul plezeer!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.