Voorbeschouwing: Paolo Nutini op Rock Werchter en Down The Rabbit Hole 2023

Jazeker, Paolo Nutini is sinds vorig jaar weer helemaal terug in de muziekbusiness. Met zijn album Last Night In The Bittersweet laat hij zien wat we de afgelopen 8 jaar hebben gemist. Gelukkig staat hij zaterdagmiddag 1 juli op de mainstage van Rock Werchter 2023 en een dag later als afsluiter op Down The Rabbit Hole 2023.

De Schot met Italiaanse roots is met zijn nieuwe album helemaal klaar om de festivals opnieuw te veroveren. Vorig jaar maakte hij al een rondje langs de concertzalen en een aantal festivals waaronder zijn Schotse thuisbasis TRNSMT. Een act waar de focus vooral op muziek en zijn stemgeluid ligt. Paolo Nutini staat op de derde dag van Rock Werchter 2023 op de mainstage van het festival, waarbij hij festivalgangers aan zal doen met zijn prachtige nummers. Down The Rabbit Hole 2023 gaat voor een enigszins rustige, maar toch dansbare zondagavond afsluiter met Paolo Nutini.

Paolo Nutini
Paolo Nutini, @Kamiel Scholten Fotografie

Een stem om bij weg te smelten

Als je de muziek van Paolo Nutini een beetje kent, is zijn stem echt het pronkstuk van de show. Bij bijvoorbeeld ‘Iron Sky’ is het rauwe van zijn stem erg goed te horen. Hij haalt zonder moeite uithalen en combineert die weer met strakke teksten. Ook bij het nieuwe ‘Through The Echoes’ haalt hij klanken die je doen wegsmelten. In combinatie met het rauwe randje in bijvoorbeeld ‘Lose It’, maakt dit hem een geweldige zondag headliner voor in het konijnenhol.

Paolo Nutini Setlist I-Days  2023, Last Night In The Bittersweet

Een bitterzoete setlist

De setlist bestaat uit maar liefst 8 nummers van Last Night in The Bittersweet. Je ziet niet vaak dat artiesten de helft van hun set aan een nieuw album wagen. Een dappere keuze, maar misschien ook niet zo raar als er 8 jaar radiostilte rondom de artiest was. Hij opent met de eerste track van zijn album: ‘Afterneath’. Daarna zet hij in op ‘Lose It’ en ‘Scream’ waardoor iedereen tijdens de zonsondergang met de voeten van de vlo(nd)er kan. Dansbaar, maar toch de gevoelige kant op. Op het einde zetten ‘Radio’ en ‘Iron Sky’ altijd aan tot een lach en een traan. Zo brengt hij een mooie en complete show.

E√©n puntje op de setlist is voor trouwe fans toch altijd wel lastig, omdat de grootste hit ‘Last Request’ nooit gespeeld wordt. Maar er is altijd ergens een sprankje hoop, toch?

Focus op muziek

Nutini is geen grote showman. Het gaat vaak echt alleen om de muziek en de nummers op een hoog niveau live uitvoeren. Zo heeft hij meestal geen grote verhalen voor het publiek, maar des te meer tijd voor mooie nummers. We zijn benieuwd of de schoonheid van het Down The Rabbit Hole terrein en publiek hem op gaan vallen, of dat hij gewoon zijn show op muziek focust.

Qua visuals gaat Paolo Nutini vaak ook voor simpel. Waar soms nog abstracte, soms psychedelische vormen in beeld zijn, ligt de focus vooral op het geluid. Weinig grootste lichten of beelden. Van confetti is zeker geen sprake. Maar dat past ook helemaal niet bij het oeuvre van de zanger. Puur aandacht voor de muziek en de zonsondergang dus aankomende zondag!

Sfeer Down the Rabbit Hole 2022
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De zondag headliner van Down The Rabbit Hole 2023

Zondagavond speelt de Schot van 21:30 – 22:50 op de Hotot. Een prachtig slot waarin we samen de zon onder zien gaan achter een herboren Paolo Nutini met spelende band. Wat wil je nog meer? Ga lekker op tijd naar deze artiest en geniet van zijn stem.

Ga je dit jaar voor het eerst naar het festival in Beuningen? Lees dan onze Down The Rabbit Hole Startersgids nog eventjes door. Of wel al geweest, maar is het een tijdje geleden? Ook dan ben je zo weer op de hoogte van alle tips.

Zaterdagmiddag op Rock Werchter 2023

Zaterdagmiddag speelt Paolo Nutini van 17:20 – 18:20 op de Mainstage in Rotselaar. Op de derde dag van het festival is het de taak aan de herboren Paolo Nutini om festivalgangers te voorzien van een onvergetelijk optreden. Een onmisbare act op het affiche van Rock Werchter! Ga lekker op tijd naar deze artiest en geniet van zijn stem.

Ga je dit jaar voor het eerst naar Rock Werchter?? Lees op deze pagina meer over het festival!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred Again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.