Voor één dag Pinkpop 2023 ben je al snel 200 euro kwijt

Photo credit: Nikki Born / Festileaks.

Festivallen wordt alsmaar duurder, net als eigenlijk alles tegenwoordig. Maar hoeveel geld ben je nu echt kwijt op een festival? Van festivalticket en vervoer tot bier en friet: dit waren onze kosten van 1 dag festivallen op Pinkpop 2023.

Deze zomer is Festileaks op tientallen festivals in binnen- en buitenland. Om precies in kaart te brengen hoe de verschillende evenementen zich tot elkaar verhouden, vergelijken we de prijzen van een aantal vaste drank- en eetopties. Dit weekend zijn we op Pinkpop 2023.

Tickets en vervoer

Om een dagje rond te lopen op één van de grootste festivals die Nederland rijk is moet je redelijk wat neertellen. Een dagticket op Pinkpop 2023 kost €135,-. Dat houdt wel in dat je na het festival naar huis zal moeten reizen, want er zit geen campingticket bij.

De pendelbus vanaf station Landgraaf is in tegenstelling tot bijvoorbeeld op Best Kept Secret 2023 wel inbegrepen bij je ticket. Geen zin om in zo’n volle bus te vertoeven? Dan ben je voor een parkeerticket tussen de € 39,20 en € 44,80 kwijt. Een andere optie is om wat verder weg je eigen auto te parkeren en vanaf daar een pendelbus te nemen, de Park & Shuttle, en daar ben je € 22,40 voor kwijt.

Photo credit: Lieve Smeets / Festileaks

Muntprijs

Pinkpop 2023 hanteert nog steeds een systeem waarbij munten moeten worden gekocht om eten en drinken te halen. Eén munt kost op Pinkpop 2023 € 3,50. Alleen bij de merch-stands is het mogelijk om met je pinpas te betalen. Wel kun je op deze manier enigszins inschatten hoeveel je uitgeeft aan eten en drinken. Want het is heel simpel, als je munten op zijn kun je geen eten of drinken meer halen. Of je gaat natuurlijk nieuwe munten halen. Gelukkig zijn er met dit warme weer tentjes waar je gratis je flesje kunt vullen met drinkwater.

Photo credit: Nikki Born / Festileaks.

Eten en drinken

Het is nogal een inkoppertje om te zeggen dat je zelf bepaalt hoeveel je eet of drinkt op een festival. Om de dag lekker te beginnen met een Brand biertje ben je één munt kwijt. Voor een snack zoals een kaassoufflé ben je één munt kwijt, voor een pizzapunt twee munten en voor curry of pasta ben je al gauw drie tot vier munten kwijt.

Aangezien het erg warm is, is het verstandig om genoeg water binnen te krijgen. Doordat er punten zijn waar je gratis tapwater krijgt of zelf je flesje kan vullen, zijn we hier op een dag geen geld aan kwijt. Aan drinken zijn we deze editie dus iets minder kwijt, zo’n zes bier hebben we gedronken waarvan er misschien twee een groter formaat hadden.

De eindafrekening

De grote vraag is uiteindelijk: hoeveel ben je in totaal kwijt op één dag Pinkpop 2023? Voor eten betaalden we in totaal € 35,-. Doordat we veel gratis water hebben kunnen drinken viel het drinken een stuk goedkoper uit. Het kostte ons € 24,50. Met de pendelbus er gratis bij komen wij dus uit op € 59,50, plus € 135,- voor het dagticket. Dat maakt € 194,50 voor een dagje festivallen op Pinkpop 2023. Prijzig, maar sommige dingen zijn onbetaalbaar.

Dagticket € 135,-
Pendelbus / Parkeren€ 0,-
Eten€ 35,-
Drinken€ 24,50
Totaal€ 194,50

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Kendrick Lamar naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Lana Del Rey.

Meer van Ruben