Deze 5 elementen van Tomorrowland 2023 W1 doen ons reikhalzend uitkijken naar het tweede weekend

Foto: Nikki Born (Tomorrowland 2023)

Met spetterende optredens van Martin Garrix, Lost Frequencies en Blasterjaxx kwam het eerste weekend van Tomorrowland 2023 afgelopen weekend tot een einde. De potten vuurwerk kunnen vervangen worden voor een nieuwe scheepsvracht knallers en de confettikanonnen worden weer tot de nok bijgevuld. Het – inmiddels niet meer zo – groene gras in Boom krijgt een paar dagen rust om vanaf vrijdag weer een nieuwe lading danceliefhebbers te verwelkomen. Met onderstaande hoogtepunten uit het eerste weekend kijken we uit naar de editie die vanaf aanstaande vrijdag van start gaat.

Disneyland in Boom

Met de onthulling van het nieuwe hoofdpodium weet Tomorrowland 2023 de torenhoge verwachtingen gemakkelijk te overtreffen. De organisatie had wellicht een film van Walt Disney aan staan toen ze aan het ontwerp sleutelden want de gelijkenis met Disneyland is niet te missen. Met een breedte van 160 meter en een hoogte van 43 meter is de mainstage er weer een van gigantische proporties. Daarnaast zijn er 1050 lampen, 30 lasers en 230 speakers ingebouwd. Om de boel af te toppen bevat het podium 740 vierkante meter aan videoschermen en 48 fonteinen. Hoe veel werk daarin heeft gezeten? Maar liefst 50 dagen aan opbouw. Wat een plaatje!

Photo credits: Tomorrowland 2023 press

Dromen in DreamVille

De camping van Tomorrowland 2023 heet DreamVille en is opnieuw een wereld op zich. Duizenden Villagers uit alle hoeken van de wereld zetten hier hun tentje op tijdens het festival. Met The Gathering als officiële pre-party op de donderdag krijg je er bovendien nog een knaller van een festivalopener bij. DreamVille is daarnaast veelzijdiger dan menig festivalcamping door de aanwezigheid van een supermarkt, eettentjes, een haarsalon en – jawel – een juwelier. Donderdag zal DreamVille weer volstromen met duizenden danceliefhebbers om ook in W2 een thuisbasis te vormen.

Photo: Monique Biermans

Matchend polsbandje

Naast de aankleding van het festival heeft Tomorrowland veel werk gestoken in het polsbandje. Het lederen kunststukje komt in een heuse box die perfect matched met het ‘Adscendo’ thema van de Mainstage. Uit een prachtig pop-up doosje ontvouwt zich een waar kasteel waaronder je het lederen toegangsbewijs voor een van de twee weekenden terug kan vinden. Vanaf aanstaande donderdag kan het publiek hun bandje eindelijk omdoen om daarna de minstens net zo wondere wereld van Tomorrowland binnen te stappen.

Reel van Instagram-pagina van Tomorrowland (@tomorrowland)

Het totaalplaatje

De energie van Tomorrowland is lastig te vangen in een artikel of met sfeerbeelden. Bovenstaande video geeft een mooi beeld van hoe het eerste weekend van Tomorrowland eraan toeging. Het uitzinnige publiek komt uit alle hoeken van de wereld en zet alles op alles om er een onvergetelijk weekend van te maken. De sfeervolle aankleding in combinatie met de flitsende lichtshows doen wat dat betreft de rest. Om het totaalplaatje te completeren zijn er karrevrachten aan dj’s die zich allemaal van hun beste kant willen laten zien in Boom.

Mis niets met de livestream

Klinkt allemaal vrij fantastisch toch? En dan hebben we het nog niet eens gehad over het muzikale element. Op Tomorrowland geven de grootste dj’s uit diverse elektronische genres optredens. En het mooie is: hier hoef je ook als je thuisblijft niets van te missen! Met een livestream die alle festivaldagen online is haal je die gigantische Mainstage, de Freedom of CORE naar jouw woonkamer. Afgelopen weekend kon je op deze manier meekijken bij The Chainsmokers, Martin Garrix, Amelie Lens en Steve Angello. Welke optredens er komend weekend uitgezonden worden is nog niet bekend, maar thuisblijvers hoeven zich niet te vervelen.

Tomorrowland Logo

Tomorrowland 2023

Locatie
België
Boom, België
Datum 21-30 juli 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.