Sziget 2018 introduceert nieuwe betaalmethode met polsbandje

Sziget Festival 2018

Vanaf dit jaar kun je op Sziget niet meer betalen met de Festipay kaart. Waar je polsbandje eerder alleen zorgde voor toegang tot het festival kun je er nu ook betalingen mee verrichten.

De polsbandjes worden van dit jaar uitgerust met een RFID. Deze chip bevat informatie over het aantal dagen dat de bezoeker op het festival is en op welke camping diegene verblijft. Het blijft ook mogelijk om contactloos te betalen met je bankpas.

Ook wil Sziget zich in 2018 opnieuw richten op het verminderen van de hoeveelheid afval. zij doen dit door het Re: pohár systeem te introduceren. Dit betekent dat er gebruik gemaakt gaat worden van herbruikbare glazen. Het festival wil daarmee de prestatie van vorig jaar evenaren. Toen recyclede het festival meer dan 2000 kubieke meter aan materialen.

Sziget 2018

Sziget Festival 2018

Sziget is een jaarlijks festival op een eiland in de Donau, midden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het 7-daagse festival wordt dit jaar van 8 augustus tot 15 augustus gehouden. Je kan er genieten van optredens van artiesten, maar ook van theater- en dansvoorstellingen, films, circus, mode en ga zo maar door. Onlangs heeft het Hongaarse festival nog de prijs voor ‘Beste Festival Line-Up 2017’ gewonnen op Eurosonic Noorderslag.

 

Tickets voor het festival zijn al in de verkoop en ook de reis met de Sziget Express is al te boeken. Nu de early-bird actie verlopen is, betaal je € 310,- voor een 7-day pass en € 75,- voor een dagticket. De 5-day pass is inmiddels uitverkocht.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Fred again..
Sam Smith
Martin Garrix
Tickets Kopen