Advertisement

Weerbericht Tomorrowland 2023: vergeet naast je glitters ook je regenjas niet

Tomorrowland 2022 W3 - publiek sfeer - dreamville entrance ingang
Photo credits: Tomorrowland

Eindelijk mogen de voetjes dit weekend van de vloer op één van de grootste dance-evenementen ter wereld. Het eerste weekend van Tomorrowland 2023 staat voor de deur en het festival heeft ongetwijfeld mooi weer besteld. In het Belgische Boom kunnen festivalgangers rekenen op zomerse temperaturen, maa hier en daar ook een buitje.

Trek die prachtige festivaloutfits maar uit de kast, want het wordt heerlijk weer op Tomorrowland 2023. We hoeven ons gelukkig niet druk te maken om benauwde of tropische temperaturen zoals op veel andere plekken in Europa. Ook dreigend noodweer, waar veel andere festivals mee te kampen kregen, blijft waarschijnlijk uit. Met gemiddelde temperaturen die rond de 22 graden liggen, kan er volop gedanst worden op grote namen als Amelie Lens, Kölsch en Martin Garrix. Maar neem naast alle mooie kleding, glitters en accessoires ook je poncho mee. Een bui hier en daar kan helaas niet worden uitgesloten.

Vrijdag 21 juli

⛅️ Verwachting: veel zonuren met kans op neerslag
🌡 Temperatuur overdag: maximaal 22 graden
☔ Neerslag: 1,4 mm
👕 Kledingadvies: zomerse festivaloutfit overdag, dunne jas of trui ’s avonds
⛺ Nacht: 15 graden
🏆 Weercijfer: 7
🤧 Hooikoorts: grote kans op symptomen
☀️ Zonkracht: 6

Het weer laat ons niet in de steek op de eerste dag van Tomorrowland 2023. Hoewel de kans op neerslag aanzienlijk is, wordt vrijdag gelukkig de minste hoeveelheid regen van het hele weekend gemeld. Met maar liefst negen zonuren, moeten festivalgangers zeker hun zonnebril niet vergeten in te pakken. Het zal aangenaam warm zijn in Boom. Vergeet niet dat het ’s avonds wel afkoelt: een extra trui of dunne jas is daarom geen overbodige luxe.

Zaterdag 22 juli

⛅️ Verwachting: veel zonuren met kans op neerslag
🌡 Temperatuur overdag: maximaal 22 graden
☔ Neerslag: 2,4 mm
👕 Kledingadvies: zomerse festivaloutfit overdag, poncho ’s avonds
⛺ Nacht: 14 graden
🏆 Weercijfer: 7
🤧 Hooikoorts: grote kans op symptomen
☀️ Zonkracht: 6

Net als vrijdag scoort de zaterdag van Tomorrowland een dikke zeven. Ook op de tweede festivaldag is het zonnetje zeker aanwezig. Helaas zijn zowel de kans op neerslag als de hoeveelheid regen wel groter. Stop daarom voor de zekerheid ook zaterdag een poncho in je zak. Vooral in de avond worden er wat spetters verwacht. Droog onder een poncho, of midden in de spetters bij Alesso of Dimitri Vegas & Like Mike, zullen er niet minder goed om zijn! De temperatuur blijft ook tijdens de latere uren aangenaam.

Zondag 23 juli

⛅️ Verwachting: regenachtig met weinig zon
🌡 Temperatuur overdag: maximaal 20 graden
☔ Neerslag: 7,2 mm
👕 Kledingadvies: poncho’s voor de hele dag
⛺ Nacht: 17 graden
🏆 Weercijfer: 5
🤧 Hooikoorts: matige kans op symptomen
☀️ Zonkracht: 5

Op de laatste dag worden de festivalgangers in Boom nog even op de proef gesteld. Na twee zware dagen dansen, springen en beuken staat er nog een grijs weerbericht op het programma. De temperaturen blijven prima, maar gedurende de hele dag wordt er neerslag verwacht. Gelukkig lijken de zwaarste buien in de avond verdwenen te zijn, zodat we het festival toch nog op een knallende (en hopelijk droge) manier kunnen afsluiten.

Meer informatie over het weer op Tomorrowland 2023? Bekijk dan de actuele voorspellingen op Weeronline. Festileaks is natuurlijk ook aanwezig in Boom om iedereen te voorzien van het laatste nieuws.

Tomorrowland Logo

Tomorrowland 2023

Locatie
België
Boom, België
Datum 21-30 juli 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.