Advertisement

6 absolute must-do’s in Boedapest tijdens je bezoek aan Sziget

Wanneer je op de (inmiddels) groene weide van Sziget staat kan je af en toe vergeten dat je ook binnen no-time midden in Boedapest bent. Daar vind je veel bezienswaardigheden, van het bruisende nachtleven in de ruïnebars tot de gigantische badhuizen. De Hongaarse hoofdstad is het perfecte randprogramma voor het festival. Deze 6 plekken kun je niet missen.

1. De beroemde barstraat Gozsdu Udvar

Ben jij van plan om al een dag voordat het Sziget festival begint aan te komen in Boedapest? Dan is deze avond de perfecte tijd om het nachtleven in Hongarije te proeven. Dit avontuur zou altijd moeten beginnen in Gozsdu Udvar, een kleurrijke steeg vol met muziek en (karaoke)barretjes. Pro tip: bij bar Tropical schenken ze de cocktails in grote kannen, vraag om meerdere enorme rietjes en de worden perfect om te delen.

2. Dansen in een ruïnebar

Heb jij een paar drankjes achter de kiezen na je bezoek aan Gozsdu Udvar? Mooi, dan kan je langs een van de ruïnebarren. Voor sommigen zijn Szimpla Kert en Instant hét culturele erfgoed van Boedapest. De ruïnebarren zijn dan ook de bekendste plekken om uit te gaan in de Hongaarse hoofdstad. Zowel Szimpla Kert als Instant zijn te vinden in de Joodse buurt. Een populaire buurt waar ’s avonds veel mensen heengaan voor een drankje. Binnen vind je verschillende etages en in elke ruimte staan mensen te dansen. Midden in het complex is een grote bar waar je ook naartoe kan voor een drankje.

3. Bezoek het Városliget Park

De Hongaarse zomers kunnen behoorlijk heet worden rond de tijd van Sziget festival. Alhoewel de organisatie flink hun best heeft gedaan om het terrein meer te vergroenen, is het toch fijn om af te kunnen koelen in een echt park. City Park heeft alles wat je wil: grote groene weiden met veel schaduw, een paar cafés en historische monumenten zoals het Vajdahunjad kasteel.

4. Uitbrakken in een Hongaars badhuis

De helende werking van Hongaarse badhuizen kunnen sommige Szitizens wel gebruiken. De beroemdste badhuizen zijn Gellert en Széchenyi. Hier kan je een middag ontspannen in de verschillende baden en sauna’s. Er zijn zowel binnen- als buitenbaden, dus ook wanneer het weer niet helemaal mee zit kan je hier terecht.

5. Op de elektrische step naar Sziget

Je hebt ze vast gezien als je de afgelopen jaren op het Island of Freedom bent geweest: de vele elektrische steps die verspreid door Boedapest staan. Via een app kan je de steps huren en gebruiken voor een ritje door de stad, óf een ritje terug naar het Sziget festival. Onderweg naar het festival kan je nog een stop maken bij barretjes en rijd je over de boulevard langs de Donau.

6. Een rondje varen op de Donau

Het eiland van Sziget ligt midden in de Donau. Voordat de acts beginnen overdag kan je gemakkelijk een keer mee met een boottocht over deze rivier. Tijdens de tocht kom je alle highlights tegen van de stad. Je vaart langs het sprookjesachtige Hongaarse parlementsgebouw en onder alle beroemde bruggen door. Ook ’s avonds is de verlichte stad een magische ervaring vanaf het water.

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2023
Line-up
Lorde
Macklemore
Mumford & Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.