Dit zijn de 8 leukste weekenders buiten de zomer

Into The Woods 2022 ADE Amsterdam Dance Event
Foto: Joris Bakker / Festileaks

De Festileaks Festival Awards 2023 zijn uitgereikt, de festivalzomer is zo goed als voorbij. Helaas betekent dat ook dat er een stuk minder meerdaagse festivals gepland zijn zijn. Maar niet getreurd: ze zijn er nog wel! Wij hebben de tofste voor je op een rijtje gezet: dit zijn de 8 leukste festivalweekenders buiten het festivalseizoen.

Festyland

Over ongeveer twee weken is het zover: dan vindt Festyland 2023 plaats. Het tweedaagse festival vindt plaats in Volkel-Uden (Noord-Brabant). Op vrijdag kan je eventueel tegen een extra betaling naar het grootste VrijMiBo-festival in de regio. De rest van de dag staat in het teken van live muziek. Op deze dag zie je veel live acts, waaronder coverbands van Rowwèn Heze en ABBA. Maar ook Flemming is er die dag om zijn hits ten gehore te brengen. De zaterdag staat in het teken van fiësta. Onder meer Antoon, Bilal Wahib en de Bankzitters zullen ervoor zorgen dat de voetjes flink van de vloer gaan. Nog niet uitgefeest? Op 8 oktober kan je op hetzelfde terrein naar Heerlijk Hemelrijk Festival.

Waar en wanneer?: 6 tot en met 8 oktober in Recreatiepark Hemelrijk, Volkel-Uden
Prijs: €53,25 voor drie dagen. Een los dagticket kost ongeveer 30 euro. Een campingticket kost je €18,75
Website: https://www.festyland.nl/

Into The Woods 2022 ADE Amsterdam Dance Event
Foto: Joris Bakker / Festileaks

Into the Woods ADE

Ieder jaar verplaatst het magische bos van Into the Woods zich even naar de NDSM-werf voor Into the Woods ADE Weekender. Op deze locatie zijn natuurlijk geen ‘woods’ te bekennen. Een ding is zeker: het spektakel wordt niet achterwege gelaten. Er zijn dj-sets van onder meer Coloray, Young Marco en Maribou State. Maar je ziet ook allerlei leuke randactiviteiten. Onze redacteur schreef vorig jaar al dat Into the Woods ADE ‘de beste pleister is tegen heimwee naar de festivalzomer‘. Momenteel zijn er helaas nog alleen vrijdag-tickets beschikbaar via de officiële kanalen. Maar uiteraard kan je altijd nog je geluk beproeven op TicketSwap.

Waar en wanneer?: 20 + 21 oktober op de NDSM-werf in Amsterdam
Prijs: Vrijdagticket €63,95, zaterdagticket €69,95 en weekendticket €129,95
Website: https://intothewoods.nl/

The Rock Circus

In juni 2022 werd voor het eerst bericht over een gloednieuw rock- en metalfestival. Het festival kreeg de naam The Rock Circus 2023. Voor de rest was er op dat moment nog niets bekend. Tot in maart van dit jaar: toen werden de eerste namen bekend. Electric Callboy en Powerwolf voeren de poster aan, en later werd onder andere Finntroll nog toegevoegd aan het affiche. Flink wat grote namen voor een eerste editie dus. We zijn benieuwd!

Waar en wanneer: 3 tot en met 5 november in de Brabanthallen, Den Bosch
Prijs: Dagticket €66,60, weekendticket €99,90
Website: https://www.therockcircus.nl/

Super Sonic Jazz Festival 2023

Super Sonic Jazz Festival 2023 is een festival dat podium biedt aan vernieuwende artiesten, bij wie het muziekgenre in de buurt komt van jazz. Of het nou de hip-hop/fusion is van Radiohop of de afrobeat van Kokoroko. Zes dagen lang kan je in de Paradiso, De Duif of Rush Hour genieten van deze muziek. Overdag zijn er optredens, en op zaterdag is er ook een clubnacht. Tijdens deze clubnacht is natuurlijk ook live-muziek te horen. Gedurende de week kun je meer dan 20 verschillende shows bijwonen.

Waar en wanneer: 14 tot en met 19 november, drie verschillende locaties in Amsterdam (Paradiso, De Duif en Rush Hour)
Prijs: Passe-partout voor de hele week €100, weekendticket (vrijdag, zaterdag, zondag) €75
Website: https://www.supersonicjazz.nl/

Primavera Weekender

Wie het wat verder weg wil zoeken, moet echt naar Primavera Weekender 2023! Voor het eerst organiseert het Spaanse festival een herfsteditie. En niet met de minste namen. The Jesus and Mary Chain, Dinosaur Jr. en Domi & JD Beck zijn bevestigd voor het festival. Dus mocht je zin hebben in een tripje naar Benidorm in november, dan ben je bij dit festival aan het juiste adres. Kan je het meteen combineren met een stedentripje!

Waar en wanneer: 17 en 18 november in Magic Robin Hood Camp, Benidorm, Spanje
Prijs: €55 voor een vrijdagticket, €65 voor een zaterdagticket, €115 voor beide dagen exclusief accommodatie of €325 voor beide dagen inclusief accommodatie.
Website: https://www.primaverasound.com/en/benidorm

Bungalup

Wil je even weg van het normale leven, maar blijf je liever in Nederland? Ook dat is mogelijk. Van 17 tot en met 20 november wordt EuroParcs Zuiderzee omgetoverd tot een heus bungalowfestival: Bungalup 2023. Er zijn dj’s, heuse zwembadfeesten én karaoke. Een groot feest dus. Voor je verblijf kan je kiezen uit verschillende soorten bungalows, met ruimte voor 4 tot wel 12 personen. Lekker bluppen met je vrienden!

Leuk feitje: het park zit dichtbij het festivalterrein van Lowlands en Defqon.1.

Waar en wanneer: 17 tot en met 20 november in EuroParcs Zuiderzee, Biddinghuizen
Prijs: Vanaf €345 per persoon
Website: https://bungalup.nl/

Eindhoven Metal Meeting

Ook als je van het hardere werk houdt hoef je niet stil te zitten. De Effenaar in Eindhoven verandert begin december in een paradijs voor metal-liefhebbers: Eindhoven Metal Meeting 2023. Hoewel het festival zelf maar twee dagen duurt, is er de mogelijkheid om nog een dagje eerder te beginnen. Op donderdag 7 december is er namelijk al een warm-up party, waar je al vier optredens mee kunt pakken.

Waar en wanneer: 8 & 9 december in de Effenaar in Eindhoven
Prijs: €60 voor de vrijdag, €85 voor de zaterdag en €120 voor beide dagen.
Website: https://eindhovenmetalmeeting.com/

Snowattack

Festivallen wordt vaak gezien als een heel zomers tafereel. Bij gebrek aan festivals kiest men er vaak voor om aan het begin van het jaar op wintersport te gaan. Voor mensen die van beide houden hebben we fantastisch nieuws: Op Snowattack 2024 heb je het beste van twee werelden. Festivallen in de sneeuw. Vanaf de skipiste kan je meteen door naar de après-ski. De line-up voor de komende editie is nog niet bekend.

Waar en wanneer: 20 tot en met 27 januari in Les Deux Alpes, Frankrijk
Prijs: Vanaf €299 (op basis van de goedkoopste studio voor 4 personen)
Website: https://snowattack.hu/en