6 bijzondere dingen op de poster van Rock Werchter 2024

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2022)

Het seizoen van de aankondigingen is eindelijk daar. Gelukkig laat ook Rock Werchter 2024 niet op zich wachten en heeft de organisatie van het festival een blik namen open getrokken. Dit zijn de meest bijzondere dingen op de poster.

1. Zaterdag, powervrouwendag

De absolute headliner van de zaterdag is natuurlijk discopopkoningin Dua Lipa, maar er staan nog veel meer ijzersterke vrouwen op het affiche die dag. We gaan weer helemaal terug naar de zeroes met Avril Lavigne. De volledig vrouwelijke band The Last Dinner Party, een van de tofste nieuwkomers van dit jaar, komt ook langs. Verder staan ook zangeres Róisín Murphy en de Amerikanen van Khruangbin, inclusief vrouwelijke bassist, op de rol van Rock Werchter 2024.

2. Frisse headliners

Het ging helemaal los onder het Facebook-bericht met de aankondiging van Dua Lipa als headliner. Opmerkingen als ‘DaT iS ToCh GeEn HeAdLiNeR’ en ‘HeT iS ToCh RoCk WeRcHtEr’ kon je daar lezen. Je kunt tegenwoordig echter niet meer om de popster heen, de afgelopen jaren bewees ze haar waarde op onder meer Sziget en Primavera Sound. Daarnaast heeft ze drie keer zoveel maandelijkse luisteraars op Spotify als zondagafsluiter Foo Fighters.

Måneskin is ook een nieuwe headliner op het affiche. De band won het Eurovisie Songfestival en is sindsdien aan een gigantische opmars bezig. Het is een erg aansprekende naam, vooral bij het jongere publiek. Erg gedurfd en tof dat Rock Werchter het aandurft ze een headlinerspot te geven.

Lenny Kravitz

3. Niet zo frisse headliners

Rock Werchter zou Rock Werchter niet zijn als er ook een mastodont bovenaan de line-up zou staan. Komend jaar is dat Lenny Kravitz. Hoewel hij in 2024 een nieuw album uitbrengt en hij net een nieuwe single uitbracht met Peggy Gou, liggen zijn hoogtijdagen toch ver achter hem. Bereid je daarnaast voor op nummers die 25 (!) minuten kunnen duren.

4. Veel oudgedienden

Naast eerdergenoemde meneer Kravitz, staan er nog meer oudgedienden op het affiche van Rock Werchter 2024. Onder meer Snow Patrol, Sum 41 en dEUS komen naar het Belgische festival, acts die allemaal al meer dan twee decennia meedraaien. Zo komen ook de wat oudere bezoekers van het evenement aan hun trekken.

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

5. Foo Fighters met nieuwe bezetting

Je zou Foo Fighters natuurlijk ook onder de oudgedienden kunnen rekenen, dat doen we nu echter niet. Vorig jaar overleed drummer Taylor Hawkins plotseling. Sindsdien bracht de band de prachtige plaat ‘But Here We Are’ uit, waarin dit overlijden en het overlijden van de moeder van zanger Dave Grohl centraal stonden. Het album werd wereldwijd erg goed ontvangen.

Daarnaast is Hawkins inmiddels vervangen door Josh Freese. Afgelopen festivalseizoen stond de groep alleen op Rock am Ring en Rock im Park in Europa, met dus een nieuwe drummer. Hoe gaat hun terugkeer naar de Benelux eruit zien? Wij kunnen in ieder geval niet wachten.

https://www.youtube.com/watch?v=EtJSl2kYIEI&t=119s

6. (Nog) geen dance namen

De afgelopen edities van Rock Werchter stonden er grote dance namen op het affiche. Onder meer Charlotte De Witte, Fred Again… en Jamie xx speelden het festival plat. Op dit moment zijn er nog geen namen van deze categorie aangekondigd. Blijft het dit jaar bij rock en pop op Rock Werchter? We houden het in de gaten.

Discussieer mee

Wil je jouw mening laten weten over de eerste namen? Of denk je al meer te weten over de rest van de line-up van Rock Werchter 2024? Speculeer dan lekker verder op het Festileaks Festival Forum. In het Rock Werchter 2024-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.