Geruchtenoverzicht: wie is de derde headliner van Best Kept Secret 2024?

Paolo Nutini
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Morgen, dinsdag 30 januari, komt Best Kept Secret met een nieuwe drop acts. 27 stuks om precies te zijn. De grote verwachting is dat daar ook de laatste headliner van het festival bij zit. Wie maakt het afsluitende trio compleet naast Disclosure en Justice? Dit is een overzicht van de sterkste geruchten.

Voor 2024 heeft Best Kept Secret – naast vele andere artiesten – twee van de drie headliners bekendgemaakt. Disclosure en Justice mogen het hoofdpodium aan het water afsluiten. PJ Harvey werd in eerste instantie beschouwd als derde headliner, maar festivaldirecteur Maurits Westerik gaf in onze Festivalpodcast af dat zij de TWO zal afsluiten. Dus: wie voegt zich bij de twee dj-duo’s als headliner van Best Kept Secret 2024? Dit zijn de kanshebbers.

Paolo Nutini, @Kamiel Scholten Fotografie

Paolo Nutini

Vorig jaar sloot Paolo Nutini nog Down The Rabbit Hole 2023 af, maar dit jaar tourt hij opnieuw de Europese zomerfestivals af. Geen straf, want het optreden werd daar in Beuningen fantastisch ontvangen. Sterker nog: het werd door het publiek zelfs verkozen tot de beste van het weekend. De singer-songwriter zou bovendien een mooie balans vormen met de beats van Justice en Disclosure.

Massive Attack

Twee jaar geleden was Massive Attack één van de headliners op het geannuleerde Best Kept Secret 2021. De triphoppers hebben deze show nog altijd niet goedgemaakt, maar komende zomer kan daar verandering in komen. De Engelsen staan namelijk op het Deense NorthSide 2024, wat in hetzelfde weekend plaatsvindt als BKS.

Phoenix

Phoenix

Het Spaanse Primavera Sound is zoals altijd hofleverancier van BKS-geruchten. Het festival in Barcelona vindt één weekend eerder plaats en vist nadrukkelijk in dezelfde poule van headliners. Zo ook Phoenix. De Franse indie-band speelde afgelopen zomer nog op het hoofdpodium van Down The Rabbit Hole, maar zou ook zeker niet misstaan in de Beekse Bergen. Het zou de eerste keer zijn voor de heren, die naast hun karrenvracht aan hits ook een geweldige productie meenemen.

Pulp

De Britpoppers van Pulp zijn weer bij elkaar. De band, bekend van anthems als ‘Common People’ en ‘Disco 2000’, deed deze zomer een korte tour langs de Engelse festivals. Zo speelden Jarvis Cocker en co. onder andere het Isle of Wight Festival plat voor een veld extatische bezoekers. Volgend jaar wordt ook de oversteek gemaakt naar de rest van Europa. In juni staan onder andere Primavera Sound en Release Athens op de planning. Deze reünietour zou een geweldige toevoeging zijn voor het programma van Best Kept Secret 2024.

Photo: Ebru Yildiz

Mitski

Mitski is in korte tijd enorm populair geworden. In 2017 stond ze nog op het vijfde podium van Best Kept Secret, maar dit jaar staat de singer-songwriter al bovenaan verschillende affiches. Met een nieuw album, The Land Is Inhospitable and So Are We, is de Japans-Amerikaanse zangeres een van de headliners op Primavera Sound 2024 in Barcelona. Herhaalt ze dat kunstje een week later in de Beekse Bergen?

Photo: Ophelia Mikkelson-Jones

Lorde

Afgelopen zomer mochten slechts enkele buitenlandse festivals van Lorde genieten. Op Sziget speelde de Nieuw-Zeelandse een magische show, eentje die we ook graag op Nederlandse bodem hadden willen zien. Maar niet getreurd: in een interview met Ensemble vertelt de zangeres dat ze ook bezig is met nieuwe muziek. En een nieuw album is natuurlijk genoeg reden om weer op tour te gaan. Een headline-slot op BKS is de perfecte gelegenheid voor zo’n nieuwe show. Voor nu heeft de zangeres nog niks gepland voor 2024, maar een Europese festivalzomer is mogelijk.

Speculeer verder over Best Kept Secret 2024

Natuurlijk is het altijd afwachten welke geruchten er precies waar zijn. Voordat een boeking bekend wordt, kan er nog veel gebeuren. Heb jij toch ook al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks forum. In het BKS 2024-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je een speciale groep specifiek gericht op fans van Best Kept Secret.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Paolo Nutini
Disclosure
Justice
Tickets Kopen