10 Down The Rabbit Hole 2024 acts die je niet mag missen

Eefje de Visser 2019
Photo: Lonneke van der Palen

Tijdens het eerste weekend van juli verzamelen alle Rabbits zich weer voor Down The Rabbit Hole 2024. Zoals je al kon zien in het blokkenschema, staat de line-up vol met pareltjes. Krijg je daar een beetje keuzestress van? Begrijpelijk, daarom helpen wij je met tien muzikale tips voor je weekendje in de Groene Heuvels.

1. Raye, vrijdag 19:00 – 20:00, Hotot

Wat hebben Michael Jackson, David Bowie, Oasis en RAYE met elkaar gemeen? Al deze acts hebben maar liefst zes BRIT Awards op hun naam staan. Raye won deze prijzen zelfs allemaal op dezelfde avond. Vorig jaar kwam haar debuutplaat My 21st Century Blues uit, een album waar ze eerlijke persoonlijke teksten mixt met r&b, gospel en dance. Op Lowlands 2023 speelde ze een van de meest memorabele shows van het weekend en op Down The Rabbit Hole 2024 gaat Raye dit waarschijnlijk nog even dunnetjes overdoen.

2. Eefje de Visser, vrijdag 20:55 – 22:00, Hotot

De grande dame van de Nederlandse indiepop behoeft eigenlijk geen introductie meer. De afgelopen jaren speelde Eefje de Visser alle festivals in de Benelux plat met haar bekroonde album Bitterzoet. Dit jaar staat de zangeres exclusief op Rock Werchter 2024 en Down The Rabbit Hole 2024 met een nieuwe show. Dit optreden is een absolute must-see.

BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

3. LCD Soundystem, vrijdag 23:00 – 00:55, Hotot

De grote afsluiter van de vrijdagavond is dancerockband LCD Soundsystem. De groep heeft een heerlijk dansbare setlist en een geweldige livereputatie. In deze aflevering van de Festivalpodcast wordt de band ook uitgebreid besproken. Verwacht een mix van dance, rock, punk en disco en een gigantische discobal. Wat wil je nog meer?

4. TLM Airlines, vrijdag 00:30 – 02:30, Teddy Widder

Dit trio dj’s bestaat uit Tjade, Lucky Done Gone en Moody Mehran en wanneer je ze samen achter de knoppen ziet staan, weet je dat het klopt. Verwacht een set die bol staat van de muzikale turbulentie. TLM Airlines draait italo, 90’s techno en alles daar tussenin, maar het klinkt altijd goed. Op Down The Rabbit Hole 2024 krijgt elektronische muziek een grotere rol en daarom staan de mannen ook in de Teddy Widder. Hopelijk kun je na deze dj-set weer een beetje landen.

5. Bolis Popul, zaterdag 18:30 – 19:30, Fuzzy Lop

Samen met Charlotte Adigéry verovert Bolis Pupul de harten van menig festivalganger. Solo kan hij er echter ook wat van. Met een nieuw soloalbum op zak komt hij Down The Rabbit Hole 2024 verblijden met zijn sprankelende, melancholische analoogsynthpop. Een must-see act om de benen alvast op te warmen om de rest van de avond lekker te kunnen dansen.

6. Villagers, zondag 16:00 – 17:00 Fuzzy Lop

Op de laatste dag van Down The Rabbit Hole 2024 kun je tijdens de set van Villagers even helemaal tot rust komen. Zanger en multi-instrumentalist Conor O’Briens laat je met zijn indiefolk heerlijk weg dromen. De Ieren zijn live nog net een tandje beter dan op plaat, houd ze in de gaten.

7. The Last Dinner Party, zondag 18:00 – 19:00, Teddy Widder

Gaat The Last Dinner Party de hype waarmaken? Wij denken van wel. Met onder meer ‘Nothing Matters’ en ‘Sinner’ heeft de band twee van de grootste indiehits van dit jaar. Tijdens de festivalshow op Coachella stelden de dames ook een geweldige stage presence ten toon. Met elementen van ABBA, Kate Bush en hun stevige gitaren, belooft dit een van de must-see optredens van het weekend te worden.

8. Amaarae, zondag 18:00 – 19:00, Fuzzy Lop

Deze Ghanees-Amerikaanse zangeres zorgt voor een van de lastigste clashes van het weekend, door tegelijk met bovenstaande The Last Dinner Party op te treden. Met haar mix van R&B, pop en alté (een West-Afrikaanse muziekstroming met invloeden van dancehall en afrobeat) werd ze groot tijdens de lockdown. Live komt haar muziek nog beter tot zijn recht, feest gegarandeerd bij deze bijzondere act.

9. Olivia Dean, zondag 20:00 – 21:00, Teddy Widder

Deze Britse soulzangeres is een van de grootste beloften van Engeland. Olivia Dean noemt haar eerste album dan wel Messy, haar muziek klinkt juist retestrak. Met haar ijzersterke liveband, doet ze tijdens haar livesets lekker rustig aan. Het ideale optreden om nog even een chillmomentje te pakken voordat de laatste avond van start gaat.

10. The National

Begeleid door de ‘sad dads’ van The National zakt de zon langzaam in het meer van Down The Rabbit Hole 2024. Met hun melancholische indierock zijn de New Yorkers de ideale afsluiter van de zondagavond. De heren bespelen bijna allemaal meerdere instrumenten en Matt Berninger is een frontman waar je naar blijft kijken. In 2019 werd de band al eens verkozen tot Festivalact van het Jaar. Gaat dat dit jaar weer gebeuren?

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2024

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.