Coldplay bevestigt tour in 2025: “Hopelijk langs Rotterdam of Den Haag”

Photo: James Marcus Haney

Coldplay gaat ook in 2025 weer op tour. Dat bevestigt frontman Chris Martin in een interview. Bassist Guy Burryman zegt ’te hopen’ op een stop in Rotterdam of Den Haag.

Coldplay neemt hun Music of The Spheres Tour al 3 jaar mee over de hele wereld, maar ze zijn er blijkbaar nog altijd niet klaar mee. Ook in 2025 geven ze weer shows, blijkt uit een interview met frontman Chris Martin op de Amerikaanse blog PopCrush. Martin: “We’re about to announce some shows for next year where we’re staying in one city for a while.”

In welke steden deze residencies precies plaats gaan vinden, wordt vast snel bekend. Een sterk gerucht gaat in ieder geval voor Wembley Stadium in Londen, waar ze een recordaantal van 10 shows zouden geven. In 2022 speelde Coldplay nog in Brussel, in 2023 in Amsterdam en in 2024 onder meer in Düsseldorf en op Glastonbury 2024.

Rotterdam of Den Haag?

Bassist Guy Berryman zegt daarbij te hopen op een Nederlandse stop. Bij 3FM vertelt hij: “I certainly hope we can come back to The Netherlands, because it’s my home country now. I live in Amsterdam and I love it.”

Hij geeft aan te weten dat Amsterdam recent nog is bezocht, en de band wisselt liever steden af. “If we could play Rotterdam or The Hague on this tour, that would be amazing”, zegt de bassist, die haast om toe te voegen dat er nog niks bevestigd is.

Duurzame energie

In het interview met PopCrush deelt Chris Martin bovendien zijn plannen om de volledige vloer van de plekken waar ze zullen spelen te voorzien van kinetische vloeren die energie opwekken voor de show. Onder de noemer ‘Moonquakes’ wil hij tijdens sommige nummers speciale momenten inlassen om extra energie te genereren.

Coldplay tourde de afgelopen jaren ook al met die kinetische vloer, maar die lag toen alleen in kleine delen van het stadion. Dat was (samen met speciale fietsen die fans kunnen gebruiken) genoeg om de ‘B-stage’ van energie te voorzien. Tijdens de aankomende residencies is de band dus van plan verdere stappen te maken in hun duurzaamheidsambitie.

Moon Music

De nieuwe tour zal in het teken staan van het op 4 oktober te verschijnen album Moon Music. Daarvan verschenen al de tracks ‘feelslikeimfallinginlove’ en recent ‘WE PRAY’ met Little Simz en Burna Boy.