Festileagues: dit zijn de winnaars van de Zwarte Cross-opdrachten

Rikie

Bij Festileagues komen er elke week bergen parels binnen van jullie mooiste, grappigste en creatiefste inzendingen. Hiermee vallen leuke bonuspunten te verdienen waarmee je kans maakt op fantastische prijzen. De jury mocht zich afgelopen weken verbazen over de zeepkisten, bordjes en caravans die massaal binnen kwamen denderen. Dit zijn de winnaars van de Zwarte Cross-opdrachten!

Na Down The Rabbit Hole en Rock Werchter vertrekken we fijn naar de Achterhoek om daar eens flink huis te houden op de crossbaan. Er waren voor Zwarte Cross drie doe-opdrachten waarmee jullie bonuspunten konden verdienen. Alle top tien-inzendingen worden zichtbaar op de Festileagues Wall of Fame.

Denk jij dat je samen met je festivalsquad opgewassen bent tegen de creativiteit van onderstaande teams? De deadline voor de doe-opdrachten voor Amsterdam Open Air en Vestrock is op 10 augustus. Meedoen met Festileagues is nog steeds mogelijk!

Opdracht: ‘Maak een kaartje voor Tante Rikie’

#10 – Team ‘Smells Like Team Spirit’ (2 punten)
#9 – Team ‘Gurlznight For The Win’ (4 punten)
#8 – Team ‘De Stokertjes’ (6 punten)
#7 – Team ‘The Queue’ (8 punten)
#6 – Team ‘De Pinkpopgangers’ (10 punten)
#5 – Team ‘Bestkeptsecret’ (15 punten)
#4 – Team ‘TeamHuissen’ (21 punten)

#3 – Team ‘GLITTERGARNITUUR’ (29 punten)

Kaartje voor Tante Rikie - GLITTERGARNITUUR

Met deze prachtige uitklapkaart verdient GLITTERGARNITUUR de bronzen medaille. Het team mist Tante Rikie dit jaar, zowel haar recept voor broodjes truckersbal als haar geur van motorolie en Nozem Oil. Of dat als compliment bedoeld is weten we niet, maar de boodschap is er niet minder om!

#2 – Team ‘The F*cking C*nts’ (38 punten)

Kaartje voor Tante Rikie - The F*cking C*nts

Uitklapkaarten scoorden goed bij onze jury, want ook The F*cking C*nts eindigen op het podium. Volgens de kaart springt Tante Rikie er in 2021 gewoon weer uit, en dat hopen wij ook van harte. Zolang de Nozem Oil maar door de lucht vliegt, komt dat vast helemaal goed!

#1 – Team ‘Schouten’ (50 punten)

https://www.youtube.com/watch?v=n2E585YHHRM&feature=youtu.be

De hoogste trede op het podium is voor Team Schouten. Met hun ‘Groeten uit Brabant’ gingen zij nog net even een stapje verder. Hun zelfgemaakte zeepkist springt er niet alleen uit bij het openklappen, maar gaat zelfs gepaard met een heuse soundtrack. 50 punten!

Opdracht: ‘Bouw jullie eigen zeepkist’

#8 – Team ‘De Sjaenies’ (4 punten)
#7 – Team ‘TeamHuissen’ (7 punten)
#6 – Team ‘Gurlznight For The Win’ (10 punten)
#5 – Team ‘Team Impala’ (15 punten)
#4 – Team ‘De Pinkpopgangers’ (21 punten)

#3 – Team ‘De Stokertjes’ (29 punten)

De Stokertjes presenteerden hun Trashmobile. ”Hoewel deze zeepkist niet moeders mooiste is, is het een hartstikke duurzaam voertuig: het stoot geen gassen uit en is ook nog eens gemaakt van gerycled materiaal,” aldus De Stokertjes. Gewapend met aluminiumfoliehelmen raceten ze de Mario Kart-straat over. De Stokertjes bereiken de finish als derde en scoren 29 welverdiende punten.

#2 – Team ’Bestkeptsecret’ (38 punten)

Bestkeptsecret ontwierp een zeepkist vernoemd naar het strand op Zwarte Cross. Met Playa Gasolina kan je lekker chillen op het water, om er bij een leuke act meteen vandoor te scheuren en zo op de eerste rij te belanden. Wat een geweldig idee! Hiermee verdient het team de tweede plek en 38 Festileagues-punten.

#1 – Team ‘Schouten’ (50 punten)

Is dit nou een bordje en een zeepkist ineen? Team Schouten maakte niet alleen een zeepkist die er fantastisch uit ziet, maar zette er ook nog een bijbehorende tekst op. Deze Brabantse zeepkist kan zo het terrein van Zwarte Cross op scheuren. Wij hopen dat deze klomp nooit breekt, de 50 bonuspunten zijn voor Team Schouten!

Opdracht: ‘Ontwerp jullie eigen Zwarte Cross-bordje’

#10 – Team ‘Eén pipo en 3 rowans’ (2 punten)
#9 – Team ‘Z.M.B.’ (4 punten)
#8 – Team ‘TeamHuissen’ (6 punten)
#7 – Team ‘The Queue’ (8 punten)
#6 – Team ‘Team Linde Met Een E’ (10 punten)
#5 – Team ‘YJJDR2020’ (15 punten)
#4 – Team ‘Bestkeptsecret’ (21 punten)

#3 – Team ‘Schouten’ (29 punten)

Niet één, maar twee keer valt Team Schouten in de prijzen. Zij pakken brons met dit bordje, dat ze mooi aan een versierde tractor hebben opgehangen. Zelf geven ze ook het goede voorbeeld door de voetjes van de vloer te doen. Uitstekend!

#2 – Team ’De Stokertjes’ (38 punten)

Ook De Stokertjes vallen twee keer in de prijzen voor Zwarte Cross. Zij fabriceerden maar liefst vijf geweldige teksten en deden er ook nog een bonusbordje bij. Misschien wordt die Zwarte CrossFit ooit nog echt opgezet: gewichtheffen met flessen Nozem bijvoorbeeld. De slogan klinkt in ieder geval al fantastisch!

#1 – Team ‘GLITTERGARNITUUR’ (50 punten)

GLITTERGARNITUUR zou hun naam geen eer aan doen als hun inzendingen geen frituurthema hadden. Wij werden ontroerd door dit frikandel speciaal-bordje met een geweldige levensles erop. Ook is er veel aandacht besteed aan de details, zoals het team zelf terecht opmerkte: de party-vlaggetjes zijn namelijk de vlaggen van de Achterhoek. Een terechte winnaar!

Opdracht: ‘Ontwerp je eigen Zwarte Cross-Caravan’

#10 – Team ‘The Vikings’ (2 punten)
#9 – Team ‘The new Brave people’ (4 punten)
#8 – Team ‘vaders en dochters rocken’ (6 punten)
#7 – Team ‘November Regen’ (8 punten)
#6 – Team ‘Eén pipo en 3 rowans’ (10 punten)
#5 – Team ‘Zuiderzee’ (15 punten)
#4 – Team ‘Gurlznight For The Win’ (21 punten)

#3 – Team ‘Bestkeptsecret’ (29 punten)

Deze caravan van het Belgsiche Bestkeptsecret staat vol met ingenieuze spreuken en leuzen. Wat dacht je van ”Stop met lullen, gewoon bijvullen” rechtsonder? Ook hebben ze meteen genoeg bekers erbij geplakt om de daad bij het woord te kunnen voegen. Met dit meesterwerk verdient het team 29 punten voor Festileagues!

#2 – Team ’Beerenburg Tigers’ (38 punten)

Wij werden heel ‘eggcited’ van deze caravan van Team Beerenburg Tigers. Word kiplekker wakker in dit vrolijke bouwwerk, dé plek om te scharrelen met je chicks, als je tenminste een beetje haantje de voorste bent. Met ’t kippenhok slepen de Beerenburg Tigers het zilver binnen bij deze opdracht.

#1 – Team ‘De Pinkpopgangers’ (50 punten)

Wie zegt dat zwart en roze niet samen kunnen gaan? De Pinkpopgangers besloten te bewijzen dat dit zeker kan en kwamen ”oerend hard” aangescheurd in hun Zwarte Cross-caravan. Compleet met geweldige nummerplaat en bijpassende auto rijden ze zo van Landgraaf naar Lichtenvoorde de volle punten tegemoet. Fantastisch gedaan!