Het is vandaag premièredag voor Zwarte Cross 2018. Het festival maakt vandaag alle nieuwtjes bekend en zijn we welkom de eerste beelden van het nieuwe podium The Noaberhood te schieten. Naast de vernieuwde podia onthult het festival dé vlag voor de Achterhoek.

Nieuw podium: The Noaberhood

The Noaberhood is het nieuwste en daarmee de 33e stage van Zwarte Cross. Hiphop ontbrak nog op het festival, vandaar dit podium. De sfeer is geïnspireerd op New York met graffiti, een basketbalveld, een inline skatebaan en vette hiphop acts. Zo komen onder meer headliners als Fresku en De Likt voorbij. Ook nieuw talent zoals Leafs Sensei en Potential Criminal treden op in The Noaberhood.

De Achterhoekse vlag

Zwarte Cross 2018 vlag
Foto: Lenny Kroos / Festileaks

De Achterhoek heeft behoefte aan een vlag. Zo gezegd, zo gedaan volgens Zwarte Cross. Het ontwerp van de vlag refereert aan het weidelandschap van de regio. Deze vlag is dit weekend ook te koop voor 15 euro op het festival in Lichtenvoorde. De opbrengst van de vlaggenverkoop gaat naar stichting Pak An.

Standbeeld voor het drie dorpen punt

Zwarte Cross 2018
Foto: Lenny Kroos / Festileaks

Bij dit rustgevende standbeeld kun je dit jaar de verlichting vinden. Neem plaats op het zitje en mediteer in jouw eigen gedachten.

Oorverdovende stilte

Vrijdag zal het luidruchtigste festival van NL 1 minuut volledig stil zijn om stil te staan bij Levendenherdenking en vrijheid (in samenwerking met Amnesty International).

Zwarte Cross 2018

Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross

Zwarte Cross vindt plaats van 12 tot en met 15 juli 2018. De editie van 2018 wordt de 22ste van het festival in Lichtenvoorde. Vier dagen lang kun je jezelf onderdompelen in de doldwaze wereld van muziek, gezelligheid en natuurlijk heel veel modder. Gedurende 96 uur is het in elke hoek van het terrein feest. Het is dus niet voor niets dat het festival twee keer op rij de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Sfeer’ heeft gewonnen.

Dit jaar staan onder meer Kaiser ChiefsVolbeat en Triggerfinger op het affiche. Check voor meer informatie de website van het festival. Heb je op dit moment nog geen ticket weten te bemachtigen? Dan ben je helaas te laat. Het festival in Lichtenvoorde is namelijk compleet uitverkocht.