Advertisement

Lady Gaga op 26 juli 2022 naar Gelredome Arnhem

Lady Gaga staat op 26 juli 2022 in de Gelredome in Arnhem. Het concert van de Queen of Pop is onderdeel van de tour The Chromatica Ball. Tickets gaan op vrijdag 11 maart om 12 uur hier in de verkoop.

Het is al even geleden dat Lady Gaga in de Benelux te bewonderen was. In 2018 stond ze voor het laatst in de Ziggo Dome. Op 26 juli 2022 keert de popster terug voor een optreden in de Gelredome in Arnhem. Naast de Nederlandse datum zijn vooralsnog alleen Düsseldorf, Londen, Parijs en Stockholm de enige Europese speelsteden deze zomer. Later in de zomer reist de zangeres door naar Canada en de Verenigde Staten voor nog eens tien shows.

Stadions als concertlocatie

Mocht je niet zoveel met de muziek van Lady Gaga hebben maar wel graag een concert meepakken in een stadion dan heb je geluk deze zomer. Want met de vele festivals en concertzalen die Nederland rijk is, is het niet gek dat concerten in stadions je misschien ontgaan. Een stadion kan een andere setting en sfeer hebben dan een festival- of zaalshow. Vanwege de capaciteit is het meestal weggelegd voor enkel de grootste artiesten die er touren.

In de Gelredome staan op dit moment ook concerten van Iron Maiden en Eagles gepland. De Kuip is ook een poplaire locatie waar vóór de coronapandemie onder andere Rammstein een spectaculaire show gaf. In 2022 staat de Johan Cruijff ArenA weer in de belangstelling van grote artiesten. Niemand minder dan Ed Sheeran staat in juli twee dagen achter elkaar in onze hoofdstad. En wie weet komt daar nog een optreden van The Rolling Stones bij in juni?

Lady Gaga

De hype is er weer helemaal rond Lady Gaga. Medio 2020 kwam haar nieuwste album Chromatica uit. Voor dat album werkte zij onder meer samen met Ariana Grande, Elton John en BLACKPINK. In 2018 speelde ze al een hoofdrol in de film A Star Is Born met tegenspeler Bradley Cooper. De single ‘Shallow’ van de film won talloze prijzen waaronder een Oscar en twee Grammy’s. In 2022 keert de Queen of Pop terug naar Nederland met een show in de Gelredome. Een show waar dans choreografieën en acrobatiek zullen worden gecombineerd met tijdloze popsongs als ‘Poker Face’, ‘Bad Romance’ en ‘Just Dance’.