Advertisement

Glastonbury 2016 headliners bijna rond

Photo: Kris Williams

Ondanks Glastonbury dit jaar nog van start moet gaan, zijn de headliners voor volgend jaar al zo goed als rond. Dat zegt organisator Emily Eavis in een interview met BBC Radio.

“We krijgen al telefoontjes van bands die volgend jaar willen optreden – en dan in het bijzonder de headliners,” vertelt Eavis aan BBC Radio 6. “Aangezien er maar drie plekken zijn voor headliners, hebben we die plekken al zo goed als geboekt.” Om welke headliners het gaat wil de dochter van Glastonbury-oprichter Michael Eavis niet kwijt.

Dit jaar sieren Kanye West, Foo Fighters en The Who de bovenste regionen van het affiche. Vooral Kanye West zorgde voor een hoop commotie onder de festivalbezoekers. Met een petitie werd zelfs geprobeerd de organisatie te dwingen het optreden af te zeggen. In het interview praat Eavis ook over het pas aangekondigde tijdschema en de ophef rondom Kanye West.

Glastonbury 2015

Glastonbury 2015 vindt plaats op 24 tot en met 28 juni, tegelijkertijd met Rock Werchter. Het festival biedt plaats aan 175.000 bezoekers en honderden artiesten verspreid over meer dan 50 podia. Tickets zijn al ruimschoots uitverkocht.

Glastonbury Festival of Comtemporary Performing Arts, in de volksmond Glastonbury genoemd, is het grootste muziekfestival van Groot-Brittanië. Het is daarom niet vreemd dat de line-up van het festival zorgt voor vele speculaties en weddenschappen elk jaar. In 2014 waren nog Arcade Fire, Metallica en Kasabian headliners van het festival. In dat jaar won Glastonbury de European Festival Award voor beste line-up. Ook werd Glastonbury door Spotify uitgeroepen tot meest invloedrijke festival ter wereld.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.