Pinkpop 2016 onderhandelt met Paul McCartney en Doe Maar

1236
Paul McCartney

De geruchten stapelen zich op. Twee weken geleden koppelden we Paul McCartney al aan Pinkpop en vandaag bevestigt Jan Smeets in het AD dat er onderhandeld wordt. Daarnaast zou de boeking van Doe Maar vrijwel zeker zijn.

Jan Smeets bevestigt tegenover het AD dat er inderdaad wordt gesproken met McCartney, maar dat het ‘al lange tijd stil is vanuit zijn kamp’. Over Doe Maar wordt slechts nog onderhandeld over de positie op het festival.

Maakt de ex-Beatle inderdaad zijn debuut op Pinkpop? Het lijkt er steeds meer op. We weten het volgende week woensdag 17 februari zeker, want dan is de Pinkpop Persconferentie. Die volg je de hele dag live via Festileaks. Jan Smeets zei eerder al de derde headliner geheim te willen houden tot dat persmoment. Hij sloot ook al uit dat het om Bruce Springsteen, Pearl Jam of Radiohead ging.

Officiële bevestigingen voor Pinkpop bestaan voorlopig uit Red Hot Chili Peppers en Rammstein. James Morrison, Causes en The Common Linnets verklapten stiekem hun komst.

Pinkpop 2016

Het oudste onafgebroken popfestival van Europa vindt komend jaar plaats op 10, 11 en 12 juni op het bekende Megaland te Landgraaf. Artiesten voor de komende editie zijn onder andere Red Hot Chili Peppers en Rammstein. Het complete affiche wordt bekend tijdens de persconferentie op 17 februari. Die volg je traditiegetrouw via de liveblog op Festileaks. Drie dagen later begint de kaartverkoop. Kijk voor alle informatie over het festival op onze programmapagina.

Festileaks opperhoofd. Woont linksvoor. Co-host van de Festivalpodcast. Liefhebber van alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt. Altijd wachtend op lasers. Zijn er ook kluisjes?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.