8 dingen die we verwachten van Paul McCartney op Rock Werchter 2016

1300
Paul McCartney

Vorige maand startte Sir Paul met zijn gloednieuwe One On One tour. Dit weekend speelt Macca op Rock Werchter en dus is het hoog tijd voor een voorbeschouwing. Dit verwachten we van de show van Paul McCartney op Rock Werchter 2016.

1. Een episch lange avond

Paul McCartney Setlist Esprit Arena, Düsseldorf, Germany 2016, One on One

Als eerste kijken we naar de setlist. Het zal ook weer eens niet: Macca weet er op één avond bijna 40 nummers doorheen te knallen! Het oeuvre bestaat uit nummers uit zijn hele muziekcarrière: nummers van zowel The Beatles als The Wings én McCartney als solo-artiest komen voorbij. Check de hele setlist ook op Spotify.

2. Beatles-primeurs!

 

Wow! McCartney koos tot nu toe bij iedere One On One show voor ‘A Hard Day’s Night’ als openingssong. Ja, dat lees je goed! Sir Paul trakteert ons – voor het eerst sinds The Beatles – op deze klassieker.

Maar daar blijft het niet bij. Hij waagt zich aan nog een debuut: ‘Love Me Do’ speelt hij voor het eerst weer voor een groot publiek sinds 1964. Hij draagt dit nummer op aan de dit jaar overleden producer van de legendarische band, de vijfde Beatle: George Martin.

3. Spectaculaire lasers en machtig mooi vuurwerk

Paul verklapte het even geleden al: voor zijn One On One Tour neemt McCartney een complete feestwinkel mee. Hij regelt lasers en spectaculair vuurwerk. Hij zei geen woord te veel. Check deze super vette beelden van ‘Live And Let Die’ in Fresno, California.

4. Misschien wel een verrassend gastoptreden?

Een mooi middel voor media-aandacht, maar een net zo mooi moment voor diegenen in het publiek: een gastoptreden. De historie leert dat Sir Paul niet vies is om een collega het podium op te roepen. Zij zong hij afgelopen maand in Vancouver nog ‘I Saw Her Standing There’ met Jimmy Fallon en stond hij in de recente geschiedenis ook nog met Dave Grohl en Bruce Springsteen op één podium. Laat die laatste nou net in de buurt zijn..

5. Een legendarische sing-a-long tijdens ‘Hey Jude’

‘Live and Let Die’ zal met gierende gitaren en vuurwerk gebracht worden, maar daarna is het tijd voor rust op de festivalweide. Traditiegetrouw neemt Sir Paul zijn plaats achter zijn piano en vraagt iedereen mee te doen. Het is tijd om de reguliere set af te sluiten met een stukje popgeschiedenis: ‘Hey Jude’. Vanaf de eerste noten heeft hij het gehele publiek mee. Handjes in de lucht en zingen maar! ‘Da da da dadadaaa dadadaa’. Check die recente beelden uit Buenos Aires hierboven dan! Kip-pen-vel.

6. Pinkpop afsluiten met ‘All You Need Is Love’?

Oké, misschien verwachten we te veel. Maar hoe cool zou het zijn als Paul op Pinkpop afsluit met ‘All You Need Is Love’. Het festival wordt traditiegetrouw met de Beatles-classic en een hoop confetti afgesloten, maar nooit live. Nu is de schrijver van de song precies op dat moment op het podium. ‘All You Need Is Love’ wordt bijna nooit gespeeld (slechts 8 keer in 14 jaar), maar we hopen op een uitzondering. Jan Smeets gaat het in ieder geval proberen. Een all-time Pinkpop hoogtepunt in de dop, wat ons betreft.

7. Een set vol monsterhits uit 50 jaar popmuziek

McCartney’s setlist staat gegarandeerd vol met monsterhits uit verschillende tijdperken. Wat te denken van ‘We Can Work It Out’, ‘Blackbird’, ‘Ob-La-Di, Ob-La-Da’, ‘Band On The Run’, ‘Let It Be’, ‘Yesterday’ en natuurlijk ‘Hey Jude’. Maar ook zijn allerlaatste hit ‘FourFiveSeconds’ met Rihanna en Kanye West brengt hij ten gehore.

8. Een herinnering voor altijd

De eerste persoon die bij een Paul McCartney show was en het vond tegenvallen moeten wij nog tegenkomen. McCartney live zien is een bucketlist item. Een must in het leven. Een herinnering voor altijd. Duurt het nog lang?

Wat verwacht jij van Paul McCartney?

Zo veel mensen, zo veel verwachtingen. We zijn reuze benieuwd: wat mis jij nog in deze lijst? Voor welk nummer doe jij een schietgebedje? Welke special guest hoop jij op het podium? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Inluisteren: check de setlist op Spotify

Wil je je helemaal tot in de puntjes voorbereiden op zijn festivaloptreden? Check dan Macca’s gehele setlist op ons Spotify kanaal.

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.