Zelfbevestiging The Avalanches voor Pukkelpop en Lowlands 2016

Het was niet helemaal de bedoeling, maar de Australische groep The Avalanches kan toegevoegd worden aan de line-ups van Lowlands en Pukkelpop!

Dat valt te zien op een foto van een tour-shirt van The Avalanches. Hier staan alle data van de aankomende festivaltour op en bevat dus ook de festivals Lowlands en Pukkelpop. Onderstaande foto werd geplaatst op het Festileaks Festival Forum.

avalanches

Op de foto is te zien dat The Avalanches 18 augustus op Pukkelpop spelen.  Op deze dag staan ook Rihanna, Wolfmother Bloc Party, Eagles Of Death Metal, Die Antwoord en Martin Solveig op het programma.

Op vrijdag 19 augustus speelt de Australische groep op het festival in Biddinghuizen. Wie verder op die dag spelen, is nog onbekend.

The Avalanches

The Avalanches zijn een electronische muziekgroep uit Austalie, best bekend van hun debuutalbum Since I Left You (2000) en berucht om hun indrukwekkende live sets. De bezetting van de groep is door de jaren heen erg veranderd, maar bestaat momenteel uit Robbie Chater, Tony Di Blasi, en James Dela Cruz. Since I Left You wordt gezien als een van de beste en meest iconische Australische albums sinds 2000. Het album zal dit jaar worden opgevolgd door tweede plaat Wildflower, waar al sinds 2005 aan gewerkt wordt.

Pukkelpop 2016

Het houdt niet op met de leaks voor Pukkelpop 2016. Na zelfbevestigingen van onder andere Soulwax, NOFX en Kaytranada, mag nu The Avalanches worden bijgeschreven op het affiche van Pukkelpop 2016. Pukkelpop 2016 staat genoteerd als de 31ste editie van het Belgische festival en vindt plaats van 17 t/m 20 augustus.  Hoofdacts van Pukkelpop 2016 zijn Rihanna, The Chemical Brothers en LCD Soundsystem. Daarnaast staan ook onder andere Oscar & The Wolf, Biffy Clyro, Bloc Party, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Chase & Status en M83 op het affiche. Wil je er alle dagen bij zijn? Dan betaal je €199,- voor een kaartje. Een dagkaart kost je €99,-.

Lowlands 2016

A Campingflight to Lowlands Paradise vindt dit jaar plaats op 19, 20 en 21 augustus. Op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen passeert ook dit jaar weer een bonte verzameling aan acts de revue. Niet alleen muziek, maar ook toneel, film, literatuur en comedy komen aan bod op het festival. Met publiekstrekkers als MuseDisclosure, The Last Shadow Puppets en cabaretier Hans Teeuwen is het festival grootser dan ooit. Wil je er bij zijn? Een ticket kost 175 euro exclusief servicekosten en is te koop via de ticketpagina van het festival. Wil je je alvast voorbereiden op drie onvergetelijke festivaldagen? Lees in ons festivalrapport onze ervaringen over de editie van 2015. Maak ook kennis met alle reeds aangekondigde acts in onze Spotify-playlist of discussieer mee op ons Lowlands-forum!

Lowlands Logo

Lowlands 2016

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2016
Tickets Niet meer beschikbaar.