Voor een habbekrats naar Rock Werchter 2016? Grijp je kans!

Rock Werchter 2017

Met nog maar twee dagen te gaan voor Rock Werchter 2016 uit de startblokken vliegt, zijn er nog altijd kaarten beschikbaar bij de officiële verkooppunten. Sterker nog, op de bekende tweedehandssites worden massaal tickets aangeboden, vaak met flinke kortingen. Twijfel je nog over een weekendje Werchter? Dan is dit het moment om je slag te slaan!

Het zit Rock Werchter de afgelopen weken niet helemaal mee. Na de vele neerslag van de voorbije periode werd al een aantal campings noodgedwongen gesloten. Op sommige weides komt het water zelfs tot aan de enkels. De organisatie werkt hard om het festival niet in het water te laten vallen en spoort haar bezoekers aan dit weekend niet met de auto te komen om verdere problemen te voorkomen. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, wordt ook tijdens het festivalweekend een nieuwe lading regen verwacht. Heel wat festivalgangers zien de bui al hangen en gooien hun tickets daarom massaal in de uitverkoop.

Op Ticketswap worden kaarten aangeboden voor slechts een deel van de originele prijs. Zo kun je er al combitickets scoren voor rond de €160,-. Je bespaart daarmee maar liefst €76,- op de originele ticketprijs van €236,-. Een dagticket voor donderdag of vrijdag kun je al in de wacht slepen voor zo’n €70,-, wat neer komt op een korting van 30% ten opzichte van de normale prijs van €100,-. Kaarten voor zaterdag en zondag lijken iets meer in trek en zijn dan ook iets duurder. De officiële tickets voor de Werchter-zaterdag zijn immers ook al uitverkocht.

Op andere tweedehandswebsites kun je eveneens nog aan goedkope kaarten komen, maar pas op: ook voor Rock Werchter zijn er valse kaarten in omloop!

Kaartverkoop stokt

Ondanks dat Rock Werchter dit jaar wederom een imposante line-up neerzet, wil het met de officiële kaartverkoop niet zo vlotten. Werchter gaat waarschijnlijk voor het eerst sinds jaren niet uitverkopen. Dit heeft volgens de organisatie vooral te maken met de terreurdreiging in België. Met name buitenlandse festivalliefhebbers durven de oversteek naar Vlaanderen niet te maken. Toch hoeven bezoekers niet te vrezen voor een lege festivalweide: ruim 90% van alle kaarten is namelijk al verkocht.

Rock Werchter 2016

Rock Werchter 2016 vindt plaats van 30 juni tot en met 3 juli 2016 in Werchter. Onder andere Paul McCartney, Red Hot Chili Peppers en Florence + The Machine zullen er dit jaar op het podium verschijnen. De hele line-up is te bekijken op onze programmapagina van Rock Werchter. Campingtickets zijn sinds gisteravond niet meer beschikbaar. Wil je alvast in de stemming komen? Check dan hieronder onze Rock Werchter 2016-afspeellijst op Spotify! Discussieer ook mee over alle ins-en-outs rondom Rock Werchter 2016 op ons forum en check ook zeker de voorbeschouwingen!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy