Kies je voor Disclosure of M83 op Lowlands 2016?

Op een festival is er niets zo vervelend als twee van je favoriete acts die tegelijk spelen. Kiezen is niet makkelijk en daarom helpt Festileaks. Met de Festileaks Clash Service beslissen we voor jou: welke act moet je zien en welke laat je schieten? Vandaag: Disclosure versus M83 op Lowlands 2016.

De case

Lowlands heeft er dit jaar een patent op; lastige clashes. Naast de keuze tussen Muse en Biffy Clyro en Noel Gallagher en King Gizzard is ook de clash van vandaag een keuze die niet zomaar gemaakt is. Gaan we voor de Engelse broertjes van Disclosure of de Fransman die zijn liveband meebrengt: M83?

Disclosure: 21:45 – 23:00, Alpha

M83: 22:00 – 23:00, Heineken

Tussen de Alpha en Heineken is het 5 tot 10 minuten lopen.

Je wil naar Disclosure, omdat …

Hits, hits, hits en nog meer hits. ‘Latch’, ‘White Noise’ en ‘When A Fire Starts To Burn’. Allemaal songs van Disclosure en allemaal regelrechte hits. En dan zijn we pas bij het eerste album. Met het vorig jaar uitgebrachte Caracal gaan de broers uit Londen op dezelfde voet verder. Met samenwerkingen met NAO, Gregory Porter en Sam Smith  staan er opnieuw een hele hoop zomerse en dansbare nummers op. NAO staat op vrijdag zelfs op Lowlands – wie weet blijf de zangeres wel een dagje hangen om bij Disclosure het podium op te klimmen! Hoewel dit afwachten blijft weten we één ding zeker: met Disclosure dansen we heerlijk de avond door!

Maar je wil ook graag naar M83, omdat …

Zo veel hits als Disclosure heeft M83 niet, maar dat wil niet zeggen dat het een minder fijn concert is. Met synthesizers die rechtstreeks uit de eighties lijken te komen zorgt de band ervoor dat ook hier de voetjes flink van de vloer gaan. Ook heeft de band onder leiding van Anthony Gonzalez dit jaar nog een nieuw album opgenomen en dat wordt natuurlijk gepresenteerd. Al met al een show die je absoluut niet wil missen!

Het oordeel

Het combineren van deze twee shows is helaas een vrijwel onmogelijke opgave. Wanneer je dat doet mis je minstens de helft van een van de shows en dat is in beide gevallen zonde. Dus wat als de Festileaks Clash Service moet kiezen tussen de Engelse broers van Disclosure of het Franse M83 onder leiding van Anthony Gonzalez? Wat ons betreft ga je aankomende zaterdag dansen bij Disclosure!

Zoals gezegd staat Disclosure garant voor hits, meezingen, dansen en daarmee gegarandeerd feest tijdens de afsluiting van de dag.  Mensen die dat onderschrijven zijn jullie, de Lowlands-gangers, zelf. Tijdens het optreden op Lowlands 2013 werd de Bravo afgebroken en in 2014 ging het dak van de Alpha er af tijdens het optreden. Het nieuwe album Caracal is echter nog niet voorgesteld aan het Nederlandse festivalpubliek en dat wordt hoog tijd! Met prachtige visuals, veel nieuwe en oude hits en gegarandeerd dansen is Disclosure een niet te missen show! Zelfs als het ten koste gaat van M83.

Kun je niet wachten op de show van Disclosure? Check dan het optreden van Disclosure op Pitchfork 2013 en zie hoe de Londense broers de wereld veroveren.

[total-poll id=59253]

Heb jij ook een clash waar je echt niet uit komt? Aarzel niet en vraag de Festileaks Clash Service om hulp! Laat hieronder in een reactie weten bij welke clash jij advies nodig hebt.

Lowlands Logo

Lowlands 2016

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2016
Tickets Niet meer beschikbaar.