Lukas Graham naar Tinderbox 2017

Lukas Graham

Vandaag om 10 uur ging de kaartverkoop van start voor Tinderbox 2017. En om dit te vieren maakte de festivalorganisatie bekend dat niemand minder dan Lukas Graham terug zal keren naar het festival! 

De Deense band zal Tinderbox 2017 verblijden met een exclusief optreden: de enige Deense festivalshow in 2017. In 2016 stond Lukas Graham ook al op Tinderbox en verzorgde daar een optreden voor ruim 40.000 festivalgangers.

Lukas Graham

Al voordat er een eerste album was uitgebracht, was de band al uitermate populair in het thuisland. De funk/soul band heeft een duidelijk eigen muzikale stijl: een combinatie van funky pop met R&B invloeden aangevuld met de soulvolle stem van frontman Lukas Graham Forchhammer. Graham zelf noemt deze mix ook wel ghetto-pop. De single ‘7 years’ zorgde in 2015 voor een internationale doorbraak, zo ook in Nederland waar de single maar liefst vijf keer platina behaalde. In Nederland stond Lukas Graham al op Pinkpop 2016. Na dat optreden maakte de band bekend in 2017 terug te komen voor twee zaalshows: in Amsterdam (Heineken Music Hall) en Tilburg (013). Daarmee lijkt de kans klein dat de Deense band ook weer in 2017 op een Nederlandse festivalweide te zien zal zijn.

Tinderbox 2017

Tinderbox 2017 vindt in hetzelfde weekend plaats als Down The Rabbit Hole 2017. Daarom zullen de festivals verschillende namen delen op de festivalposters. Zo waren Suede en The National afgelopen seizoen op beide festivals te bewonderen.

Tinderbox vindt plaats in Odense, Denemarken op 22 tot en met 24 juni. Passe-partouts kosten je omgerekend zo’n 200 euro, voor een dagkaart betaal je ongeveer 120 euro. Het Deense festival wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd.