Gorillaz niet op festivals in 2017 volgens Engelse festivaldirecteur

Gorillaz staat niet op festivals deze zomer. Dat meldt de festivaldirecteur van het Engelse Bestival op Twitter. Festivalshows van het project van Damon Albarn en Jamie Hewlett waren een hardnekkig gerucht, maar die kan voorlopig de koelkast in.

De geruchten over de terugkeer van Gorillaz op festivals gingen al lange tijd rond. In 2015 verklapte frontman Damon Albarn dat er nieuw werk aan zat te komen. Een week geleden ontdekte een oplettende fan dat er een pagina met liveshows nog niet online staat, maar dat deze er wel gaat komen. Met deze onthulling van de Engelse festivaldirecteur lijkt deze pagina geen festivals te gaan bevatten.

Voor velen is de bekendmaking door de directeur van Bestival slecht nieuws. Bijna 600 bezoekers van Festileaks gaven aan de band rond Damon Albarn maar wat graag op een festivalpodium te zien.

Andere geruchten

Hoewel Gorillaz dus waarschijnlijk afgeschreven kan worden, gaat de zoektocht naar de festivalheadliners van 2017 gewoon door. Wordt het Pearl Jam dat al bevestigd werd door Jan Smeets en hintte de Belgische vlag van Coldplay naar een optreden op Rock Werchter? In het geruchtenoverzicht vind je alle kanshebbers.