Wie worden de headliners van Pukkelpop 2017? De kanshebbers op een rijtje

Editors
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Groot nieuws afgelopen week: het eerste Pukkelpop-nieuws lijkt er binnenkort aan te komen. De #PKPWISHLIST is inmiddels geopend en dus is het de perfecte tijd om ons af te vragen: wie gaan de topspots van Pukkelpop 2017 vullen? We hebben de kanshebbers op een rijtje gezet.

The xx

The XX 2016

Afgelopen jaar was Jamie xx op de festivals te vinden voor zijn soloalbum In Colour. Maar dit jaar zien we niet alleen Jamie xx op de festivals: want The xx gaat, met nieuwe plaat I See You, eindelijk weer op tour. Eerst gaan ze langs de zalen, en in de zomer doen ze festivals. In het weekend van Pukkelpop staan ze op Lowlands en de twee delen vaak hun headliners. Het zou dus zomaar kunnen dat The xx de grens oversteekt voor een optreden op Pukkelpop. De populariteit van de x’jes is in ieder geval op een voorlopig hoogtepunt, met een razendsnel uitverkochte Vorst Nationaal en veel aandacht op Studio Brussel. Als ze niet op Rock Werchter staan, is dit een topfavoriet voor Pukkelpop.

Editors

Editors schitterden vorig jaar al op Best Kept Secret en Rock Werchter, en in 2017 komen ze weer naar Europa voor een paar festivals. Tot nu toe staan onder andere Southside en Kosmonaut Festival op de planning. Daarnaast zijn ze net als The xx zijn ze tijdens Pukkelpop op Lowlands te vinden. Omdat in iedere Editors-tour Belgie toch wel aangedaan moet worden, lijkt een tussenstop in Hasselt ons een zekerheidje. Kunnen ze mooi die nieuwe plaat voorstellen.

Bastille

bastille

Bastille tourde vorig jaar al met het nieuwe album Wild World en die tour trekken ze vrolijk door in 2017. Deze zomer staan Dan Smith en zijn maten op een aantal Europese festivals, waaronder op Reading & Leeds. Die twee festivals spelen zich vlak voor Pukkelpop af in Engeland. De oversteek is zo gemaakt en het lijkt een logisch vervolg op de passage van 2015.

Mumford & Sons

mumford and sons

Mumford & Sons heeft het maar druk. Vorig jaar brachten zij EP Johannesburg uit en deze zomer verzorgen ze het voorprogramma van U2 op diverse data in Noord-Amerika. Ook voor fans uit Europa is er goed nieuws: Marcus Mumford en co. keren in augustus weer terug naar Europa voor een aantal festivals. Lowlands, FM4 Frequency en Zürich Open Air zijn al bevestigd, dus het zou niet gek zijn als er meer volgt. (Pukkelpop, misschien?)

Major Lazer
Major Lazer
Foto: Hub Dautzenberg

Major Lazer zorgde er al in 2013 en 2015 voor dat alle Pukkelpop-gangers helemaal uit hun dak gingen. De Amerikaanse groep is de laatste jaren niet meer weg te denken uit de muziekwereld. De kans bestaat dat zij ook op Pukkelpop een feestje komen geven. In de periode van Pukkelpop is Major Lazer al bevestigd voor onder andere Sziget en Reading & Leeds, dus wie weet.

The Prodigy

The Prodigy

Ook The Prodigy is dit jaar weer op tour. Een week na Pukkelpop staan ze op Zürich Open Air in Zwitserland en de twee festivals delen meestal redelijk wat namen. Vorig jaar stonden bijvoorbeeld The Chemical Brothers, Oscar & The Wolf en M83 op beide festivals. Dat belooft een feestje te worden!

Red Hot Chili Peppers

Met het inmiddels al elfde studioalbum The Getaway op zak, tourden  de Red Hot Chili Peppers in 2016 weer de hele wereld over. Onder andere Pinkpop en Rock Werchter mochten genieten van de vele hits, maar ook van het nieuwe materiaal. En goed nieuws: dit jaar zijn de Peppers opnieuw in Europa. Ze zijn vanaf 13 juli (Benicàssim Festival, Spanje) tot en met 21 september (Dublin, Ierland) op ons continent en dus zijn alle festivals die in die tijdsspanne vallen een kanshebber. Zien we ze op Pukkelpop dit jaar?

The National
The National
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Na een geslaagde Europese tour is The National weer de studio in gedoken. De band is bezig met een nieuw album, waarvan  afgelopen seizoen al het een en ander kon worden gehoord op Down The Rabbit Hole. Het eerste festivaloptreden voor 2017 is al aangekondigd: The National staat vlak voor Pukkelpop in het weekend van 11 en 12 augustus op HAVEN Festival in Kopenhagen. Ook gaan er geruchten over een festival in Portugal. Daarmee is Pukkelpop ook zeker een mogelijkheid.

Pukkelpop 2017

Pukkelpop nieuwsbrief

Pukkelpop 2017 wordt gehouden van 16 tot en met 19 augustus in Hasselt, België. Er zijn tot nu toe nog geen namen bekend gemaakt, maar er bestaat dat deze binnenkort komen. Vorig jaar stonden onder andere The Chemical Brothers, Rihanna en LCD Soundsystem op het affiche. Benieuwd naar hoe vorig jaar was? Lees dan hier ons festivalrapport van Pukkelpop 2016!

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2023

Locatie
België
Hasselt-Kiewit, België
Datum 17-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen