Video: Foals op Reading Festival 2016

Foals

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Foals op Reading Festival 2016.

De festivaloptredens voor Foals druppelen gelukkig langzaam weer binnen. Afgelopen zomer hebben we al kunnen genieten van het expressieve optreden van Yannis en zijn bandleden. Al crowdsurfend speelden ze festivals als Lowlands, Rock Werchter, Roskilde en Glastonbury plat. Niet gek dus dat ze de headlinerspot van Vodafone Paredes de Coura lijken te hebben gepakt. Ook Benicàssim en Citadel staan al tussen de tourplannen. Laten we hopen dat er nog een aantal bevestigingen volgen voor festivals die wat dichterbij zijn, maar tot die tijd genieten we van het festivalconcert dat ze digitaal voor ons hebben achtergelaten.

Foals

Foals is een vijfkoppige indierockband afkomstig uit Oxford en werd opgericht in 2005. De band is inmiddels vier studio-albums rijk en sinds de laatste elpee What Went Down bezig met een ware zegetocht langs de festivals. Vorig jaar stonden de heren o.a. headliner op Reading+Leeds en gaf het ook al een weergaloos optreden weg op Lowlands 2016. Ook bij het Festileaks-publiek is de band niet onopgemerkt gebleven. Foals haalde een mooie #10-positie in de Festivalacts Top 100 van 2016.

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks Youtube kanaal.