Hoe goed ken jij de lyrics van Doe Maar?

Doe Maar
Foto: Bart Heemskerk

Het is eindelijk zo ver: het Nederlandse festivalseizoen gaat van start. Morgen staat niemand minder dan Doe Maar op de planken van de Paaspop. Maar in welke mate trek jij de nostalgische plaatjes nog uit de hoge hoed. Tijd om jezelf te bewijzen in de nieuwe FestiQuiz!

Met een rijke geschiedenis en een inmiddels lang bestaan zou je zeggen dat de songteksten van Doe Maar in het brein gegraveerd staan. Helaas vervagen ook de beste herinneringen en kan het dus zomaar zijn dat mening couplet een vervlogen luxe is. Hoe lekker en speels de nummers vandaag de dag nog klinken, het is natuurlijk al even geleden. Is jouw lyrics-kennis nog on point? Tijd voor de FestiQuiz! Vul de ontbrekende woorden in op de stippellijnen en scoor die credits!

Doe Maar

In 1978 gaat de Doe Maar-formatie van start. In een razend tempo verschijnen hits als ‘Pa’, ‘Doris Day’ en ‘Is Dat Alles’ aan de top. Na het succes houdt de band het lange tijd voor gezien, maar laat zo nu en dan van zich horen met een reünieconcert. In 2016 zijn ook de festivalpodia weer aan de beurt, wat resulteert in een handvol optredens in de agenda voor 2017. Niet alleen dit weekend, maar ook bij Dauwpop, Concert At Sea en Royal Park Live zijn de mannen op het affiche terug te vinden.