Festivalgangers klagen over ticketbeleid Best Kept Secret

954
Best Kept Secret
Foto: Nathan Reinds

Tickets voor Best Kept Secret 2017 staan voor het eerst sinds het bestaan van het festival op naam. Bij het verkopen van een ticket moet de naam veranderd worden via Eventim, de ticketshop waarmee Best Kept Secret samenwerkt. Maar als we bezoekers van het festival mogen geloven, gaat dat omzetten van de naam op het ticket erg stroef.

Best Kept Secret gooide dit jaar het roer om: tickets werden op naam verkocht. De organisatie heeft dit gedaan om “zwarthandel en verspreiding van valse tickets tegen te gaan”. Bij de ingang zal selectief gecontroleerd worden op correctheid van de namen op tickets in combinatie met bijbehorende identiteitsbewijzen. Als de koper van het ticket verhinderd is, moet de naam op het ticket voor 13 juni 23:59 veranderd worden. De nieuwe tickets worden dan per post hardcopy opgestuurd.

Op social media regent het klachten over dat systeem en de communicatie van ticketpartner Eventim. Een greep uit de problemen:

Sommigen wachten al een week op antwoord

Anderen zijn zelfs al een maand met het proces bezig

Tickets worden maar niet geleverd

Voor het wijzigen worden opnieuw kosten in rekening gebracht

Het ligt er een beetje aan wie je spreekt, maar volgens het Twitter-account van Eventim kan wijzigingen doorgeven overigens ook via de mail.

De telefoon wordt niet opgenomen…

…of Eventim laat überhaupt niets van zich horen

‘Zelden zo’n slechte organisatie meegemaakt’

En wie de bal kaatst..

https://twitter.com/peterboorsma/status/874216802036961280

Eventim heeft inmiddels een pagina opgericht waar de laatste informatie staat om de naam op het ticket te wijzigen. Bezoekers die aanstaande donderdag nog geen tickets binnen hebben gekregen na een succesvolle aanvraag, moeten contact opnemen met Eventim. Via deze link ga je naar de website met de benodigde informatie omtrent het wijzigen van de naam op het ticket.

UPDATE: Best Kept Secret heeft inmiddels gereageerd op de kritiek.

Opwarmen

Het is voor veel festivalgangers een vervelende situatie, maar laat het de pret niet drukken. Tijd voor voorpret.

Kom bijvoorbeeld alvast in de stemming met voorbeschouwingen op de optredens van Arcade Fire en Radiohead! Of bekijk wat je kunt verwachten van Radiohead op het festival in Hilvarenbeek. Je kunt ook je stempel drukken op de lijst van acts waar Festileaks het meest naar uitkijkt. Ten slotte hebben we een paklijst voor je opgesteld, zo vergeet je niets meer mee te nemen.

Best Kept Secret 2017

Best Kept Secret
Foto: Melanie Marsman

Dit jaar vindt de vijfde editie van Best Kept Secret plaats. Op 16, 17 en 18 juni worden de bezoekers van het festival verwelkomd op het strand van Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Onder meer Radiohead en Arcade Fire staan op het affiche. Momenteel zijn er nog enkel kaartjes voor de vrijdag te koop tegen een bedrag van € 79,- (excl. servicekosten). Meer informatie vind je op de website van het festival of op onze programmapagina. Op ons forum heb je de mogelijk om mee te discussiëren over alles wat Best Kept Secret ademt.

Chef Nieuwsredactie | Studeert Economie & Bedrijfseconomie | Grote liefde voor onder meer Radiohead, Ben Howard en Arcade Fire.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.