Gerucht: Triggerfinger is mogelijk de #W?TF! act van Lowlands 2017

1356

Eerder schreven we al dat er een mysterieuze act op de Lowlands line-up staat: ‘#W?TF’, met op de website als enige beschrijving een vraagteken. Een bron die het in het verleden vaker bij het juiste eind had, vertelt Festileaks dat het om Triggerfinger gaat.

Triggerfinger is een graag geziene gast op het festival in Biddinghuizen. De band speelde al 4 keer eerder op Lowlands. Het zou dan ook niet als verrassing komen wanneer ze er bij zijn op het verjaardagsfeestje van het festival. Het optreden past bovendien prima in het tourschema van de Vlaamse band. Ook gezien de initialen (TriggerFinger) lijken Ruben Block en co. een goede kanshebber voor deze #W?TF!-act.

Ook vorig jaar was er een mysterieuze act aanwezig op Lowlands. Jett Rebel bracht toen zijn nieuwe album Don’t Die On Me Now integraal ten gehore in de India. Leuk feitje: Triggerfinger brengt slechts 5 dagen na Lowlands een nieuw album uit, genaamd Colossus. History repeats?

De #W?TF! act staat gepland voor zondag 20 augustus tussen 14.50 en 15.50 in de Bravo. Mogelijk weten we pas dán of onze bron inderdaad gelijk had. We houden je op de hoogte.

Triggerfinger

Triggerfinger

Ruben Block, Paul ‘Lange Polle’ Van Bruystegem en Mario Goossens vormen al sinds 2003 het duivelse trio van Triggerfinger. Hun grote Belgische doorbraak kwam er in 2010 met de hit ‘All This Dancin’ Around’. De band stond de eerste twaalf weken van het jaar onverstoord op nummer 1 in De Afrekening van Studio Brussel. In Nederland werden ze vooral bekend met hun cover van ‘I Follow Rivers’, gespeeld op gitaren en twee kopjes. Op 25 augustus komt het nieuwe album ‘Colossus’ uit. Ook kondigt de band diverse optredens aan. Triggerfinger speelt onder andere op Tuckerville en Appelpop.

Lowlands 2017

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Het is feest voor Lowlands dit jaar: het festival viert zijn 25-jarige jubileum! Deze 25e editie wordt gehouden op 18 tot en met 20 augustus. Op het programma staan onder andere The xx, Mumford & Sons en Editors. Daarnaast krijgt het terrein een grote make-over. Meer weten over Lowlands 2017? Check dan onze programmapagina of de website. Lowlands 2017 is uitverkocht!

Mathilda
Nieuwsredacteur | Liefhebber van concerten en festivals | Verzamelaar van vinyl | Staat vooraan bij onder andere Pearl Jam, Muse, Foo Fighters en Editors