6x wat we nooit meer vergeten van Pinkpop 2018

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

Nog maar twee nachtjes slapen en dan gaan de poorten van Pinkpop open! Het is dus echt nog maar heel eventjes wachten. Om die tijd door te komen blikken we terug op een schitterende 49e editie van Pinkpop. Hier zijn zes dingen die we nooit meer vergeten van Pinkpop 2018. 

1. Raymond van het Groenewoud en Triggerfinger

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Looking for love! #pp18 #pinkpop2018 #pinkpop #triggerfinger #raymondvantgroenewoud

Een bericht gedeeld door Michaël Berkers (@mikkieberkers) op

2. De surprise act: Nothing But Thieves

Als verrassing stond Nothing But Thieves in de 3FM Hangout. Dit was voor velen al een leuke bijkomstigheid, maar voor zes diehard fans was er nog een speciale actie. Zij werden namelijk geblinddoekt de tent binnen geleid waar zes plekjes voor ze waren vrijgehouden. Zo hebben zij hun favoriete band in een intieme setting van dichtbij mogen meemaken. De band speelde een akoestische versie van hun laatste hit ‘Trip Switch’ en wist daarmee vrijwel iedereen in het publiek te raken.

3. Lil’s Vodka

Pinkpop 2018

Ze hadden het kunnen zien aankomen, de mensen vooraan bij Lil Kleine. Het meesterbrein achter de hit ‘Drank en Drugs’ houdt wel van een slokje, maar blijkbaar deelt hij ook graag uit. Zo kreeg iedereen op de voorste rij een goede slok vodka van de rapper nadat hij tijdens zijn show verkondigde dat hij wel wat alcohol kon gebruiken. Na deze traktatie kon iedereen weer lekker door feesten bij Kleine. Maar ook voor rappers geld: NIX <18, dus hij heeft wel iedereen om zijn leeftijd moeten vragen.

4. De tattoo van De Likt

5. Eindelijk die show van de Foo Fighters

dave grohl

Het heeft even geduurd, maar drie jaar na het afgelaste concert door de ‘stagedive’ van Dave Grohl staan ze er dan. Foo Fighters geeft een show zoals we van hen gewend zijn: vol hits en covers. De drumsolo halverwege de set doet ieders bloed pompen en zorgt voor een enorme energie tijdens de show. Ook blijkt de band iets met tekens van boven te hebben, want na de regenboog van 2011 kan de band nu ook een vallende ster tijdens hun show op hun conto zetten. Hopelijk hebben ze gewenst dat ze binnenkort weer op Pinkpop staan.

6. Pearl Jam

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pearl Jam PinkPop 2018 .. ……”the waiting drove me maid”…? . #pearljampinkpop #pearljam #pearljamtour2018 #pearljamtour

Een bericht gedeeld door Dick Warmerdam (@dick_topsign) op

En dan het onbetwiste hoogtepunt van Pinkpop 2018. Eddie Vedder en consorten gaven een show zoals we die van ze gewend zijn: gepassioneerd en hard. Het is dan ook niet voor niets dat ze de Festivalact van dit jaar zijn geworden. Verder was het een avond vol nostalgie voor Vedder. Zo had hij zijn beroemde Tivoli-shirt uit de kast getrokken en mijmerde hij over het beruchte kraanavontuur in 1992. Hij had daar zelfs nog een verrassende anekdote over, want de dag voor het optreden op Pinkpop 2018 had hij de cameraman die toen op de kraan zat ontmoet. Mocht je het verhaal vergeten zijn, kan je het terugluisteren via deze link.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Dit jaar viert Pinkpop zijn vijftigste verjaardag, en het volledige affiche is inmiddels bekend: Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac zijn de headliners. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. De kaartverkoop verloopt voorspoedig. In het eerste verkoopweekend zijn er namelijk 60.000 tickets verkocht. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Limburgse festival? Check in ons festivalrapport wat bezoekers van de afgelopen editie vonden. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan.

Beluister ook de Spotify-playlist van het festival: