Taakstraf en rijontzegging voor dader aanrijding Pinkpop 2018

Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

De veroorzaker van de dodelijke aanrijding tijdens Pinkpop 2018 krijgt een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van zes maanden. De rechtbank in Maastricht bepaalde dat er geen opzet in het spel was bij de fatale botsing in 2018.

Tegen dader Danny S. eiste het OM anderhalf jaar cel en een rijontzegging van vijf jaar. Volgens de rechtbank kan niet bewezen worden dat hij op dat moment roekeloos reed. De rechter verklaarde dat de crash ontstond ‘door een samenloop van omstandigheden’. Danny S. reed te hard voor het ongeluk, maar was niet onder invloed van alcohol of drugs. Volgens het OM was er geen sprake van opzet, slechts onoplettend rijgedrag. Vermoedelijk was de bestuurder afgeleid was omdat hij met zijn telefoon bezig was.

In de ochtend van maandag 18 juni reed bestuurder Danny S. in op een groepje festivalgangers. De groep was in de laatste nacht van Pinkpop blijven napraten bij de ingang van camping B. De bestuurder, toen al op weg naar zijn werk, reed plots op de festivalgangers in. Hierbij overleed één persoon en raakte drie mensen zwaargewond. S. was na de fatale botsing doorgereden en meldde zich pas de volgende dag op het politiebureau.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Vorige zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden terugkeren voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. Pearl Jam is bevestigd als eerste act van 2022.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.
Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen