Dit wordt de derde headliner van Pinkpop 2018 als het aan jullie ligt

13616
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Met de aankondiging van Foo Fighters en Bruno Mars staat Pinkpop 2018 in één klap weer in het middelpunt van de belangstelling. We vroegen jullie gisteren middels een FestiTinder wie jullie graag op die derde en laatste headliner-spot willen zien. Bij deze 5 acts werd het vaakst naar rechts geswiped. Kijk je mee, Jan?

5. U2

U2

Het tourschema van U2 is al tijden in mysteriën gehuld. Het nieuwe album Songs of Experience liet lang op zich wachten, maar komt op 1 december aanstaande eindelijk uit. Met voorganger Songs of Innocence bleef het bij zaalshows, maar Bono beloofde toch echt drie jaar (!) geleden al dat ze met het komende album langs de festivals zouden gaan touren. Houdt hij zich aan zijn belofte en zien we de Ieren terug op Pinkpop 2018?

4. Coldplay

Met de wereldtournee rond het meest recente album A Head Full Of Dreams vulde Coldplay tientallen stadions tot aan de nok. Hoewel ze in de afgelopen twee jaar in bijna elke uithoek van de wereld hebben gespeeld, zijn jullie de hitmachine uit London nog niet zat. Met enkele nieuwe singles en de EP Kaleidoscope op zak lijkt er toch voldoende nieuw materiaal voor een festivaltour. Dat wordt ook wel eens tijd, de laatste grote ronde langs de festivals dateert alweer uit 2011. Jullie zouden ze zeven jaar later in elk geval met open armen ontvangen.

3. Arctic Monkeys

arctic monkeys
Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan de opvolger van AM. Studio Brussel wist eerder al te melden dat de opnames voor het nieuwe album in volle gang zijn. Een nieuwe plaat betekent natuurlijk vaak ook een nieuwe tour, dus er is een reële kans dat Alex Turner en co komende zomer langs de festivals trekken. In de zomer van 2014 stond de band voor het laatst op Pinkpop, maar als het aan jullie ligt komt daar in 2018 een vervolg aan.

2. Muse

Muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Wie Muse weer wil zien, hoeft waarschijnlijk niet lang meer te wachten. De afgelopen weken wordt er op de Instagram-accounts van de bandleden al flink geteased en gespoilert met beelden uit de studio. Wellicht dat het album precies op tijd uit is om wat festivals mee te pakken! Frontman Matthew Bellamy beloofde zelf al eerder in een gesprek met Studio Brussel dat ze in 2018 weer naar België zouden terugkeren. Zouden ze Pinkpop niet vergeten?

1. Pearl Jam

Pearl Jam
Er gaan – net als ongeveer ieder jaar – geruchten rond dat Pearl Jam komende zomer gaat touren door Europa. Toevallig dat ze ongeveer ieder jaar ook bovenaan jullie verlanglijstje staan. De band staat in maart al op de Zuid-Amerikaanse Lollapalooza’s, maar volgens Pearl Jam-expert dimitrispearljam hebben de Amerikanen meer voor ons in petto volgend jaar. Zou het dan toch? Of er daadwerkelijk een Europese tour aankomt die de band naar Landgraaf brengt, blijft voor nu even afwachten.

De volledige uitslag

1. Pearl Jam (73%)
2. Muse (68%)
3. Arctic Monkeys (64%)
4. Coldplay (63%)
5. U2 (62%)
6. Guns ‘n’ Roses (58%)
7. Red Hot Chili Peppers (57%)
8. Bruce Springsteen (54%)
9. Metallica (53%)
10. Queens Of The Stone Age (52%)
11. Ed Sheeran (47%)
12. Radiohead (46%)
13. Gorillaz (46%)
14. The Killers (45%)
15. Editors (44%)
16. Rammstein (44%)
17. Imagine Dragons (42%)
18. Green Day (41%)
19. Arcade Fire (41%)
20. Iron Maiden (38%)
21. P!nk (37%)
22. Volbeat (34%)
23. 30 Seconds To Mars (32%)
24. The Prodigy (31%)
25. Kings of Leon (27%)
26. Nick Cave & The Bad Seeds (24%)
27. Smashing Pumpkins (22%)
28. Kasabian (20%)
29. The Strokes (19%)
30. Massive Attack (15%)

Pinkpop 2018

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop wordt komend jaar gehouden van 15 tot en met 17 juni. Dat is twee weken later dan vorig jaar en wederom niet tijdens Pinksteren. Dit jaar is Foo Fighters de eerste naam die het festival bekendmaakte. Bruno Mars volgde enkele dagen later. Het volledige affiche van het festival wordt op 21 februari bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse perspresentatie in Paradiso. De voorverkoop start drie dagen later: op 24 februari kun je voor het eerst proberen een ticket te bemachtigen.

Kun jij niet wachten tot het moment dat er meer nieuws over de komende editie komt? Op ons forum kun je al speculeren over de rest van de line-up.

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.