Best Tracks: dit zijn jullie favoriete nummers van Gorillaz

Aan alles komt een einde, zo ook aan het swipen in de FestiTinder. De stemmen zijn geteld, de uitslag is bekend, dit zijn jullie favoriete tracks van Gorillaz! Nu maar hopen dat ze al deze tracks voor jullie gaan spelen op Lowlands en Rock Werchter!

Top 10 Countdown

10. Saturnz Barz
9. Stylo
8. Demon Days
7. Kids With Guns
6. DARE
5. Dirty Harry
4. 19-2000
3. On Melancholy Hill
2. Feel Good Inc.

1. …

Wist je dat…?

  • … de muziek van Gorillaz volgens de kenners zowel onder alternatieve rock, Britpop, trip hop, hip hop, electronica, indie, dub, raggae en pop valt?
  • … Damon Albarn de enige permanente muzikant is van deze band? De nummers bestaan vaak uit samenwerkingen tussen verschillende muzikanten.
  • … het debuutalbum Gorillaz meer dan zeven miljoen keer verkocht is?
  • … deze hoge verkoopcijfers de band een plaats in het Guinness Book of World Records opleverde op als de ‘meest succesvolle virtuele band’?
  • … de band genomineerd was voor de ‘Mercury Prize’ in 2001, maar ze de nominatie in hebben laten trekken?
  • … veel lyrics verwijzen naar horrorfilms, waaronder ‘The Amityville Horror’, ‘The Shining’ en ‘Nightmare on Elm Street’?
  • … het virtuele universum van Gorillaz kan worden ontdekt op de website van de band en in verschillende media, waaronder de videoclips en cartoons?
  • … maar liefst 87% van de stemmers ‘Clint Eastwood’ nomineerden als een van de beste tracks?

20 Best Tracks op Spotify

Hier kan je de gehele top 20 nog eens rustig terug luisteren. Heb je een dringende behoefte aan meer van dit soort muzikale overzichtjes? Check dan ook ons Spotify-kanaal!

Gorillaz

De band rond frontman Damon Albarn begon in 1998. Met nummers als ‘Feel Good Inc.’ en ‘Clint Eastwood’ wist de band zich snel op de kaart te zetten. Na vier studioalbums en talloze samenwerkingen met diverse artiesten hoorden we een tijdje niets van de cartoonformatie. Na een stilte van maar liefst zes jaar was daar dan begin dit jaar dan toch eindelijk het vijfde Gorillaz-album Humanz. Meteen volgden plannen voor een tour en nog meer nieuws: een verrassingsalbum! Ondertussen staan er ook al wat festivals in 2018 voor ze op de planning, waaronder Rock Werchter.