Slecht nieuws voor wie hoopte op The National of Depeche Mode op Rock Werchter 2018

The National
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Down The Rabbit Hole 2016)

Het wordt steeds onwaarschijnlijker dat The National en Depeche Mode op Rock Werchter 2018 te zien zijn. Het weekend is voor de bands namelijk al erg vol, het is nog maar de vraag of er een plekje voor het Belgische festival over is. 

Depeche Mode is een tijdje geleden al aangekondigd voor Main Square Festival. Vandaag is bekend gemaakt dat de mannen ook op OpenAir St. GallenOpen’er Festival en Mad Cool zullen spelen. Daarmee heeft de band al festivals gepland voor 5, 7 en 9 juli. Fanatiekelingen zullen het meteen opmerking: op de Rock Werchter-donderdag en -zaterdag heeft Depeche Mode al andere concerten gepland. Als de band op de vrijdag of zondag van Rock Werchter te zien is, moet het 3 dagen achter elkaar een show spelen. In het verleden heeft de Britse band dit niet vaak gedaan. De laatste keer dat het meer dan 2 dagen na elkaar een optreden gaf, dateert van juni 2006. Destijds speelde de band maar liefst 5 dagen achter elkaar, Rock Werchter en Main Square waren onderdeel van deze reeks concerten. Depeche Mode is absoluut nog niet afgeschreven als gerucht voor Rock Werchter 2018, de kans op een optreden op de Belgische festivalweide is in ieder geval flink afgenomen.

Ook daalt de hoop dat The National nog naar Werchter zal komen. Het Amerikaanse festival Eaux Claires vindt namelijk in hetzelfde weekend plaats. Eaux Claires wordt georganiseerd door The National, in samenwerking met Bon Iver. De kans dat de Amerikaanse band haar eigen festival overslaat is natuurlijk erg klein, maar ook The National wordt nog niet afgeschreven als gerucht voor Rock Werchter 2018.

Wil jij genieten van een concert van The National? Kijk dan dit festivalconcert van The National op Pitchfork 2017 terug!

The National

The National
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De vijfkoppige band The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio. De band brak echter pas door in 2007, met dank aan het succesvolle album Boxer. Onlangs brachten zij alweer hun zevende studioalbum uit, Sleep Well Beast. Het album is de opvolger van Trouble Will Find Me, dat in 2013 uitkwam. Ter ere van het nieuwe album toeren de Amerikanen de aankomende paar maanden de hele wereld rond.

Rock Werchter 2018

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats. Komende zomer barst het Vlaamse festival van 5 tot en met 8 juli los. Het terrein gaat voor die tijd nog op de schop. Vorig jaar stonden artiesten als Arcade Fire, Radiohead, Kings of Leon, Foo Fighters en Linkin Park op het affiche. Over de line-up van aankomend jaar is nog niets bekend.

Wil je meedenken over de line-up van 2018? Ga dan naar ons forum!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen