De beste kerstcadeaus voor festivalliefhebbers

Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

De handschoenen mogen uit de kast, de natte sneeuw dwarrelt naar beneden en in je achterste kiezen voel je nog de restanten van een pepernoot zitten. Dat kan maar één ding betekenen: Kerstmis staat voor de deur! Dat mogen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben wij voor jullie de beste kerstcadeautips voor de festivalliefhebber. 

Kerstmis is natuurlijk de tijd om met vrienden & familie te zijn. Misschien vier jij kerst wel met je vaste festivalsquad. Of is je broer de grootste festivalfanaat die je kent? Zoek dan niet verder naar cadeautjes; wij hebben de beste presentjes voor je op een rijtje gezet. Van kersttruien tot kerst cd’s, deze cadeaus vallen bij een echte festivalliefhebber altijd in de smaak.

Een gave kersttrui van je favoriete artiest

Misschien wel één van de meest klassieke kerstcadeaus: een lekkere warme trui. Maar die standaard truien met rendiertjes en sneeuwvlokjes hebben we ondertussen wel gezien. En die trui die oma voor je heeft gebreid past ook niet meer. Geef daarom deze kerst een trui van hun favoriete artiest cadeau. Wat dacht je van deze hippe trui van Beyoncé? Of deze van Drake? En natuurlijk mag onze eigen Guus Meeuwis ook niet onder de boom ontbreken.

Een leuke kerstcd

Wat hoort er – naast foute truien – nog meer bij kerst? Precies, kerstmuziek! Gelukkig hebben enkele artiesten die je graag ziet op festivals zich gewaagd aan een kerstplaat. Zo bundelde The Killers in 2016 al hun kerstsingles samen op hun kerstalbum ‘Don’t Waste Your Wishes’. Ook in 2017 zijn we weer een feestelijke plaat rijker van een grote artiest. Sia schreef voor haar album ‘Everyday Is Christmas’ tien nieuwe, originele kerstnummers.

Festival-essentials
Best Kept Secret camping
Foto: Juri Hiensch

Een echte festivalliefhebber maak je natuurlijk het meest blij met iets wat hij of zij op een festival kan gebruiken. Het is geen geheim dat op een festival veel spullen kwijtraken of sneuvelen. Geef daarom dit jaar een nieuwe set oordoppen, een lekker campingstoeltje of wat festivalproof kookgerei cadeau. Dan gaat die festivalliefhebber weer goed voorbereid het nieuwe festivalseizoen in.

Een goed boek

Helaas moeten we nog even wachten op dat nieuwe festivalseizoen. Geef daarom ook iets om de komende maanden mee te vullen. Er zijn genoeg leuke en goede boeken over de beste artiesten van nu en weleer geschreven. In de lijst met boeken die Festileaks leuk vindt, vind je onder anderen biografieën van Amy Winehouse, Bob Dylan en David Bowie. Er is genoeg leesvoer om die festivalliefhebber zoet te houden tot de zomer.

Festivaltickets

Als jij echt groots uit wilt pakken deze Kerst, zorg dan dat je het kleinste cadeautje onder de boom legt. Voor enkele van je favoriete festivals zijn de kaarten namelijk al beschikbaar. Onder anderen de kaarten van Sziget, Woo Hah, Rock Werchter, Paaspop en Down The Rabbit Hole zijn al in de verkoop. Met zo’n cadeau kan je niet missen! En als je slim bent, dan koop je er meteen twee. Je kan die vriend natuurlijk niet in z’n eentje laten gaan.