Jan Smeets over Pinkpop 2018: “Het wordt een fabuleus affiche”

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Nadat vanochtend (eindelijk!) Pearl Jam aangekondigd werd, leek het ons tijd om weer eens met Mister Pinkpop te bellen! We vroegen hem natuurlijk over Pearl Jam, maar ook over de rest van het affiche en de ticketprijzen van het festival. 

De kogel is na vanochtend eindelijk door de kerk: Pearl Jam staat officieel op Pinkpop 2018. Het Limburgse festival moest 17 jaar wachten, maar nu is het eindelijk weer zover! Bij de organisatie van het festival zijn ze dan ook erg blij weet Jan Smeets te melden.

Voor zover bekend staan er geen ontbindende voorwaarden in het contract, maar dat weet de festivaldirecteur niet zeker.

Headliners

Hoelang de headliners gaan spelen is nog niet duidelijk, de reden is dat de details nog vaak veranderen. Wel kan hij een tipje van de sluier oplichten: “Pearl Jam en Foo Fighters spelen even lang, Bruno Mars speelt ietsje korter.”

Met Pearl Jam, Foo Fighters en Bruno Mars heeft Pinkpop al 3 knallers in huis. Op de vraag of we voor het resterende programma ook nog mooie namen mogen verwachten kregen we positief antwoord. “We hebben veel mogelijke second-headliners, prachtige second-headliners”, aldus Jan Smeets.

Ticketprijzen

Eerder werd al aangegeven dat de ticketprijzen noodgedwongen omhoog moeten gaan. Dit komt onder andere komen door de grote namen die er komend jaar staan. We vroegen Smeets of er al meer informatie is over de prijzen, hij wist er het volgende over te melden: “We hebben de exacte ticketprijzen nog niet afgetikt zoals dat heet. Wij leunen toch heel erg tegen Rock Werchter aan, dus als je daarnaar kijkt zal dat wel ongeveer hetzelfde zijn.”
Op Rock Werchter kost een weekendticket €238,-. Voor een dagticket ben je €102,- kwijt.

Pinkpop 2018

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop wordt komend jaar gehouden van 15 tot en met 17 juni. Dat is twee weken later dan vorig jaar en wederom niet tijdens Pinksteren. De komende editie zijn Foo FightersBruno Mars en Pearl Jam de headliners! Het volledige affiche van het festival wordt op 21 februari bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse perspresentatie in Paradiso. De voorverkoop start drie dagen later: op 24 februari kun je een ticket voor het festival bemachtigen.

Kun jij niet wachten tot het moment dat er meer nieuws over de komende editie komt? Op ons forum kun je al speculeren over de rest van de line-up.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen