FortaRock is terug van weggeweest, en hoe. Met onder andere Arch Enemy in de line-up van 2018 wordt het weer rocken als vanouds.

De line-up van FortaRock 2018 raakt steeds completer. Arch Enemy, Watain, Dool en Mantar zijn de nieuwste toevoegingen aan het affiche. Eerder werden Nightwish, Parkway Drive en Body Count ft. Ice-T aangekondigd. Het Nijmeegse festival heeft al aangekondigd dat er binnenkort een aantal nieuwe namen volgt.

Arch Enemy

Arch Enemy is afkomstig uit Zweden. In 1996 werd de band opgericht door ex-Carcass gitarist Michael Amott. De Scandinavische band valt onder het specifieke genre ‘Melodic deathmetal’. Arch Enemy is geen vreemde op het gebied van festivals. De band heeft al op grote festivals als Wacken, Nova Rock en Graspop mogen spelen.

Naast FortaRock gaan we Arch Enemy ook op Graspop 2018 en Tuska Open Air 2018 terugzien.

FortaRock

Babymetal Fortarock
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

FortaRock is na een jaar afwezigheid weer terug. Eind 2016 gaf de organisatie aan dat er geen FortaRock 2017 zou komen, door de hoge concurrentie van andere festival en drukke tourschema’s van artiesten. De eerste editie van het festival duurde een dag en werd gehouden in 2009. Sindsdien is het Metal festival flink gegroeid. Tot 2015 was het het grootste eendaagse muziekfestival van Nederland. FortaRock 2016 werd voor het eerst verspreidt over twee dagen.

Fortarock 2018 wordt gehouden in het Goffertpark in Nijmegen op 1 en 2 juni. Combitickets voor het Nijmeegse festival kosten €89 ,-. Tickets voor vrijdag koop je voor €49,-. Zaterdagtickets zijn slechts €10,-  duurder en heb je voor €59,-.