We moeten nog eventjes wachten, maar dromen over festivals mag altijd. Waarschijnlijk is je potlood al helemaal opgebruikt door het markeren van al die data in je agenda. Wij vroegen welke festivals jullie komend seizoen gaan bezoeken. Hier lees je de resultaten.

Best Kept Secret

Best Kept Secret
Foto: Chris Stessens

Keurig binnen onze top vijf zien we Best Kept Secret, het festival dat ook nog maar edities heeft gehad. Het driedaagse festival in Hilvarenbeek zorgt naast grote headliners altijd voor een gevarieerd programma met verschillende genres. Het is allang geen geheim meer dat Best Kept Secret een van de mooiste festival van Nederland is. LCD Soundsystem, The National, CHVRCHES en Father John Misty zijn al bevestigd, maar gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten op nog meer nieuwe namen.

Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Een editie jonger, maar zeker niet minder: Down The Rabbit Hole. Het intieme festival heeft in zijn jonge bestaan vele Festileaks Festival Awards gewonnen, waaronder die voor mooiste aankleding en beste bereikbaarheid. In 2017 schreef onze reporter zelfs: DTRH is het leukste festival van Nederland. Niet gek dat jullie er ook zo naar uitkijken.

Pinkpop

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Het oudste festival in de rij heeft een mooie derde plek bemachtigd. Het is al bijna vijftig jaar oud, maar de roze Pinkpop-hoedjes zullen hier nooit uit de mode raken. Met headliners als Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars weet het festival genoeg mensen te triggeren om naar Landgraaf te trekken.

Lowlands

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Ook de grote, oude broer van Down The Rabbit Hole is nog erg populair. Nog ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma. Workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. En dat blijkt, het is de nummer twee in de rij voor 2018.

Rock Werchter


De echte winnaar blijft toch het Belgische Rock Werchter. Het festival behoort tot één van de grootste festivals van Europa en maakt ieder jaar weer een monsteraffiches. Niet alleen het programma, ook alles daaromheen maakt Rock Werchter één van de absolute toppers in de scène. In 2017 scoorden de Belgen hoge ogen met onder meer de goede sfeer en het eet- & drinkaanbod. En ook voor de editie van 2018 willen jullie massaal feest vieren in Werchter.

De top 20 festivals

1. Rock Werchter (37%)
2. Lowlands (35%)
3. Pinkpop (33%)
4. Down The Rabbit Hole (29%)
5. Best Kept Secret (27%)
6. Sziget (21%)
7. Pukkelpop (17%)
8. Rock Am Ring (15%)
9. Paaspop (15%)
10. Appelpop (15%)
11. Graspop (13%)
12. Lollapalooza Berlin/Paris (12%)
13. Zwarte Cross (11%)
14. Reading & Leeds (11%)
15. Mad Cool (9%)
15. Into The Great Wide Open (9%)
15. We Are Electric (9%)
18. TW Classic (9%)
19. Lokerse Feesten (8%)
19. Solar (8%)