Joss Stone naar Colours of Ostrava 2018

1185
Photo: Flickr - Patrik Hamberg

Meezingen met hits als ‘You Had Me’ en ‘Tell me ’bout it’? Het kan dit jaar op Colours of Ostrava. De organisatie maakt vandaag namelijk de komst van de Britse soulzangeres Joss Stone bekend.

Colours of Ostrava is het eerste Europese festival voor Joss Stone. Wellicht zien we haar ook terug in Nederland. De Britse zangeres is een graag geziene gast op North Sea Jazz Festival waar ze al twee keer eerder optrad.

De affiche van Colours of Ostrava begint inmiddels steeds meer vorm te krijgen. Eerder werden onder London Grammar, Aurora en Slaves aan de affiche toegevoegd. Wie hoop jij terug te zien op de Nederlandse festivals?

Joss Stone

Joss Stone wordt in 1987 geboren in de Britse plaats Devon. Op 16-jarige leeftijd brengt de soulzangeres haar eerste album uit. Het album The Soul Sessions bevat voornamelijk coverversies van obscure soulplaten en een bijzondere versie op van ‘Fell in Love with a Girl’ van The White Stripes. In 2004 volgt het tweede album Mind, Body & Soul. Dit album bevat eigen materiaal van Stone en betekent haar grote internationale doorbraak. Hits als ‘You Had Me’ en ‘Right to be Wrong’ leveren de zangeres een Grammy Award en twee Britt Awards op. Inmiddels heeft Joss Stone zeven studioalbums uitgebracht.

In Nederland heeft de Britse zangeres al meerdere malen opgetreden op North Sea Jazz Festival. Vorig jaar was ze tevens te gast op Night of the Proms in Ahoy Rotterdam.

Colours of Ostrava 2018

Colours of Ostrava is een vierdaags festival dat jaarlijks wordt gehouden in Ostrava, Tsjechië. Het festival is populair vanwege de bijzondere sfeer en de bijbehorende opmerkelijke locatie. Afgelopen jaar sleepte het daarmee nog de Festival Award voor mooiste festivallocatie van 2017 in de wacht.

De editie van 2018 vindt van 18 tot en met 21 juli plaats. De eerste 9000 pre-sale tickets zijn voor een kleine € 80,- over de toonbank gegaan. Inmiddels betaal je voor een regulier ticket zo’n €105,-. Wil je meer informatie over het festival, dan kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Nieuwsredacteur | Liefhebber van concerten en festivals | Verzamelaar van vinyl | Staat vooraan bij onder andere Pearl Jam, Muse, Foo Fighters en Editors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.