Dua Lipa, Bastille en meer naar Lollapalooza Paris 2018

Dua Lipa
Foto: Bart Heemskerk

Lollapalooza Paris 2018 presenteert elf nieuwe namen. Onder meer Dua Lipa en Bastille worden toegevoegd aan de inmiddels goedgevulde poster van het Franse festival.

Dua Lipa en Bastille zijn niet de enige nieuwe namen. De andere 9 namen die toegevoegd zijn luiden als volgt: Jess Glynne, Excision, French Montana, Lil Pump, Tom Walker, Alma, The Inspector Cluzo, Wax Motif en Basstrick. Onlangs maakte de organisatie van Lollapalooza Paris ook al een hele rits namen bekend waaronder Depeche Mode, Gorillaz en The Killers.

Op 21 en 22 juli vindt de tweede editie van Lollapalooza plaats in Parijs. De Franse hoofdstad is na Berlijn de tweede Europese locatie waar het van oorsprong Amerikaanse festival neerstrijkt.

Dua Lipa

De Britse zangeres Dua Lipa werd in Londen geboren als kind van gevluchte Albanese ouders. Ze debuteerde in 2015 met haar single ‘New Love’. De echte doorbraak kwam bij haar tweede single ‘Be The One’. In de afgelopen 2 jaar is het hard gegaan. Afgelopen jaar kwam het debuutalbum Dua Lipa uit met onder meer hits als ‘Hotter Than Hell’ en ‘New Rules’. Een wereldwijde tour volgde, wat haar afgelopen november nog naar uitverkochte AFAS Live bracht. Voor komende zomer staan onder andere Mad Cool Festival, Lollapalooza Paris, Tomorrowland en Lowlands al op de planning!

Lollapalooza Paris 2018

Photo: Nicko Guihal

Lollapalooza was al een rondtrekkend festival voordat het op de eerste vaste locatie Chicago neerstreek. Na successen in Noord-Amerika breidde het uit naar Zuid-Amerika. Daar is het onder meer in Brazilië en Argentinië te vinden. In 2015 mocht Berlijn de eerste Europese editie verwelkomen en in 2017 was ook Frankrijk aan de beurt.

Lollapalooza Parijs is de tweede Europese versie onder de vlag van het grote Amerikaanse festival. De tweede editie van Lolla Paris vindt komend jaar plaats op 21 en 22 juli in L’Hippodome De Longchamp. Bevestigde namen zijn tot nu toe onder andere Depeche Mode, Gorillaz, The Killers en Dua Lipa. Voor 2 dagen festival betaal je zo’n € 149,-. Meer info is te vinden op de website van het festival. Voor het gemak hebben we de Engelstalige variant voor je gelinkt.

Lollapalooza Paris Logo

Lollapalooza Paris 2023

Locatie
Frankrijk
Parijs, Frankrijk
Datum 21-23 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Danny Korporaal

Verliefd op festivals en verslaafd aan concerten. Door vrienden ook wel 'De Ticketmaster' genoemd. Organisator van het leukste festival van Noord-Holland; ReMind The Gap.

Meer van Danny