Florence + The Machine komt in 2018 met een nieuw album

Goed nieuws voor fans van Florence + The Machine. Volgens het platenlabel Virgin Records kunnen we nog dit jaar een nieuw album verwachten.

De CEO van Virgin Records, Ted Cockle, laat via de website weten uit te kijken naar het nieuwe album van de Britse band. Fans hebben ook even moeten wachten op nieuw werk. Het meest recente album, How Big, How Blue, How Beautiful, dateert namelijk alweer uit 2015.

Hopelijk horen we dit jaar dus nieuwe muziek van Florence + The Machine over de festivalweide schallen. De band rondom Florence Welch is namelijk al aangekondigd voor Melt Festival en Orange Warsaw. De organisatie van Melt Festival laat weten dat de band dit jaar slechts een beperkt aantal optredens doet. Of we Florence + The Machine dus ook in Nederland of België kunnen zien blijft onduidelijk. De laatste festivalshow in de Benelux dateert alweer uit 2016. Toen sloot de band op spectaculaire wijze Rock Werchter af.

Florence + The Machine

Bron: Facebook

De Britse band Florence + The Machine brak door dankzij het welbekende SXSW Festival. Festivaloptredens op onder meer Glastonbury en Reading & Leeds Festival waren het gevolg. Daarna ging het snel. Het debuutalbum Lungs, met daarop hits als ‘Kiss With a Fist’ en ‘You’ve Got The Love’, was een doorslaand succes. Inmiddels heeft de band drie studioalbums op zak met daarop een arsenaal aan meezingers. Het vierde album kunnen we nog dit jaar verwachten.

Florence Welch is een geboren frontfrouw. Tijdens de energieke optredens rent ze van links naar rechts over het podium, knuffelt ze het publiek en predikt ze wereldvrede en liefde voor de medemens. Dit alles maakt dat zij één van de meest invloedrijke vrouwen is in de hedendaagse muziekindustrie.