Grace Jones naar Colours of Ostrava 2018

By Bruce Baker via Wikimedia Commons

Weer een nieuwe naam voor Colours of Ostrava. Multi talent Grace Jones staat aankomende zomer op het podium van het Tsjechische festival. 

Hiermee voegt de Jamaicaanse artiest zich bij onder andere London Grammar, Kaleo en Joss Stone. Het affiche van Colours of Ostrava begint dan ook steeds meer vorm te krijgen. Op de onderstaande poster zijn eerder bekend gemaakte namen te vinden. Hiermee gaat het festival dit jaar niet alleen voor de mooiste festivallocatie, ook lijkt het Colours of Ostrava Festival een prachtige line-up te presenteren.

Grace Jones

Multi talent Grace Jones timmert inmiddels al heel wat jaren aan de weg. Ruim veertig jaar geleden, in 1977,  verschenen de eerste singles, ‘I Need A Man’, ‘Sorry’ en ‘That’s The Trouble’, van de voormalig bondgirl. Het nummer ‘La vie en rose’ (een cover van Édith Piaf) werd haar eerste echte Europese hit. In 1981 bracht Jones het album Nightclubbing uit. Zowel artistiek als qua noteringen is dit haar meest succesvolle album. Bekende hits van dit album zijn ‘I’ve Seen That Face Before’ en het dansnummer ‘Pull Up To The Bumper’.

Grace Jones is geen onbekende op festivals. In 2015 trad ze onder meer op tijdens het Belgische Cactusfestival. In juli 2016 was ze headliner op Rock Zottegem en afgelopen jaar stond ze in eigen land op North Sea Jazz.

Colours of Ostrava 2018

Colours Of Ostrava 2017
Foto: Matyáš Theuer (Colours Of Ostrava 2017)

Colours of Ostrava is een vierdaags festival dat jaarlijks wordt gehouden in Ostrava, Tsjechië. Het festival is populair vanwege de bijzondere sfeer en de bijbehorende opmerkelijke locatie. Afgelopen jaar sleepte het daarmee nog de Festival Award voor mooiste festivallocatie van 2017 in de wacht.

Colours of Ostrava 2018 vindt van 18 tot en met 21 juli plaats. De eerste 9000 pre-sale tickets zijn voor een kleine € 80,- over de toonbank gegaan. Inmiddels betaal je voor een regulier ticket zo’n €105,-. Wil je meer informatie over het festival, dan kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Colours of Ostrava Logo

Colours of Ostrava 2016

Locatie
Tsjechië
Ostrava, Tsjechië
Datum 14-17 juli 2016
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Niet meer beschikbaar.