6 dingen die we kunnen verwachten van Bastille op Paaspop 2018

Bastille
Bastille

Vrijdag 30 maart begint eindelijk het Europees festivalseizoen. Paaspop heeft de eer om de festiviteiten te openen en doet dat maar meteen met een grote jongen. Bastille is headliner op zaterdag 31 maart en wij geven jou 6 redenen waarom jij er absoluut bij moet zijn.

1. Een setlist met maar liefst 22 nummersBastille at Emmarentia Dam, Johannesburg, South Africa Setlist

Bastille vliegt er stevig in. De band heeft amper 2 albums met in totaal 27 nummers op de tracklist. Daarvan worden er maar liefst 22 gespeeld, perfect voor fans van beide albums.

2. (Bijna) al jullie favoriete hits

Vorig jaar vroegen we naar jullie favoriete Bastille nummers. Ze hebben goed geluisterd, want de top 14 staat er volledig in! ‘Send Them Off!’ en ‘Laura Palmer’ zetten de toon, ‘Bad Blood’ en ‘Good Grief’ houden het tempo hoog en ‘Things We Lost In The Fire’ en ‘Pompeii’ geven een zinderend slotakkoord.

3. Dan Smith is een hunk

Foto: Greg Noire/Lollapalooza 2016

Bomberjack: check. Baardje van drie dagen: check. Kapsel in model: dubbelcheck! Dan Smith is voor de vele vrouwen (en mannen?) een lust voor het oog. Er zijn ergere dingen om anderhalf uur naar te kijken. Looking at you, Iggy Pop…

4. Ze toveren met covers

Hun eigen werk mag zeker gezien worden, maar Bastille kan ook handig overweg met covers. Ze speelden al ‘We Can’t Stop’ van Miley Cyres, maar ook TLC’s ‘No Scrubs’ en ‘What Would You Do’ van City High passeerden de revue.

5. Dan kan drummen

Tijdens set-closer ‘Pompeii’ gaat natuurlijk iedereen uit z’n bol. Ook frontman Smith kan zijn danskriebels maar moeilijk bedwingen. Hij springt op en neer en mept flink op zijn trommel.

6. Dames vallen in zwijm

Het is natuurlijk geen geheim dat Bastille enorm populair is bij het jonge publiek. Wie ooit al naar een concert ging, stond ongetwijfeld in de buurt van enkele gillende tienermeisjes. Het is ook een uitgelezen kans om te figureren in een Instagram live video.

Als je geen genoeg krijgt van Bastille-lijstjes, dan heeft Buzzfeed voor jou maar liefst 51 redenen waarom ze geweldig zijn. Een voorproefje: het heeft te maken met poesjes, cannabis en lijken. Je kan je ook bewijzen als echte kenner met onze lyrics quiz.

Bastille

Bastille
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Met hun debuutalbum Bad Blood wisten de heren van Bastille meteen hoge ogen te gooien. We kunnen hits als ‘Pompeii’ en ‘Oblivion’ nog steeds zonder enige moeite meezingen. Ook het tweede album Wild World werd direct een groot succes. De band uit Londen is ook niet bang voor een festival. In 2017 waren ze te zien op onder andere Lowlands en Pukkelpop. Ook in 2018 gaat de band onvermoeid door met een headline slot op Paaspop.

Paaspop 2018

Paaspop
Foto: Bart Heemskerk (Paaspop 2017)

Paaspop 2018 vindt deze week plaats van 30 maart tot en met 1 april in het Brabantse Schijndel. Onder meer The Bloody BeetrootsBastille en Iggy Pop staan aankomende editie op het festival. Afgelopen editie waren Doe Maar, Anouk en Kensington de grote namen. Zoals altijd is er op het festival van alles te beleven. Check daarom ons Festivalrapport van 2017 voor een goede sfeerimpressie.

De kaartverkoop voor Paaspop 2018 is nog in volle gang. Voor € 119,-  ben je drie dagen van de partij. Dagtickets beginnen bij een prijs van € 59,-. De dagindeling van het festival is inmiddels ook al bekend en te vinden op de website.

Paaspop Logo

Paaspop 2024

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 29-31 maart 2024
Tickets Kopen